Најновије

Шојгу и Ђорђевић договорили унапређење сарадње војске Русије и Србије

МОСКВА - Министар одбране Србије Зоран Ђорђевић разговарао је са министром одбране Русије, генералом армије Сергејем Шојгуом о даљем унапређењу сарадње две земље и сарадње у области одбране.

Шојгу (Фото: РИА)

На састанку је потврђено да су односи Србије и Русије традиционално добри и пријатељски, а Декларација о стратешком партнерству, коју су потписали председници Томислав Николић и Владимир Путин, основа је за даљи развој и унапређење укупних билатералних односа, саопштено је из Министарства одбране Србије. 
Сарадња у области одбране једна је од најзначајнијих, потврђено је у разговору.
Ђорђевић је истакао да је Србија опредељена за јачање безбедности, стабилности и сарадње у региону. 
Чланство у Европској унији представља главни спољно-политички циљ, а Србија ће наставити да развија добре односе и сарадњу и са земљама чланицама ЕУ и са Руском Федерацијом, рекао је Ђорђевић.
Република Србија остаје на путу независне спољне политике, балансиране политике одбране и принципа војне неутралности, потврдио је министар одбране.
Србија је захвална на принципијелној подршци коју Русија пружа територијалном интегритету и суверенитету Србије, нагласио је министар одбране у разговору. 
Ђорђевић је рекао да је Србија посвећена имплементацији Бриселског споразума и мирном решавању свих отворених питања на Косову и Метохији.
Ђорђевић и Шојгу разговарали су о актуелним безбедносним изазовима и ризицима. 
Саговорници су се сложили да су терористички напади широм света напади на тековине демократије и савремене цивилизације и да потврђују неопходност заједничког и координисаног деловања целе међународне заједнице.
Ђорђевић је упознао министра Шојгуа са изазовима мигрантске кризе са којима се Србија суочава и активностима заједничких војних и полицијских снага на обезбеђењу државне границе и борби против кријумчара људима.
Састанку је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић, додаје се у саопштењу.
Министар Ђорђевић и генерал Диковић присуствују завршним такмичењима и церемонији затварања Међународних војних игара на полигону Алабино.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА