Најновије

Јовановић: И даље се кокетира са национализом

БЕОГРАД - Лидер ЛДП Чедомир Јовановић каже да је данас сигурно да је његов договор са Александром Вучићем био немогућ, због неспремности садашње владајуће већине да се без резерви посвети решавању проблема од којих зависи блиска будућност Србије.

Чедомир Јовановић (Фото: ЈуТјуб)

Јовановић је за "Санџак ливе" рекао да су смиривање ситуације у региону, решавање косовске кризе, приближавање спољнополитичким и безбедносним оквирима ЕУ, али и промена атмосфере у домаћем јавном, политичком и медијском животу теме око којих ће се Србија још дуго саплитати.
"И то стално кокетирање са национализмом и политичким моделима из деведесетих је само друго лице неспремности ове већине за искрен договор око ствари које као друштво морамо да урадимо", додао је Јовановић.
Он тврди да је са Вучићем причао само једном у Скупштини Србије, док се у медијима, који су, каже, склони сензационализму заснованом на простој машти, или намерно пласираним дезинформацијама, могло читати о договорима који су направљени или пропали, без да су се икада десили.
Лидер ЛДП је истакао да ће та партија подржати сваки проевропски корак и све што Србију вуче у добром смеру, али да ће бити оштра опозиција враћању у прошлост и удаљавању од вредности европског друштва.
"Елементаран поглед на стање у политичком животу и медијима упозорава да ћемо се врло лако наћи у стању још веће унутрашње и спољне нестабилности, могућој изолацији и даљем распаду друштва и таква ситуација опомиње да будемо одговорни према оном што радимо и говоримо", рекао је Јовановић.
На питање да ли ће ЛДП имати свог кандидата на председничким изборима, као и да ли је спреман да подржи заједничког кандидата опозиције, Јовановић је рекао да данас нико не може да предвиди какви ће се заплети и расплети десити у политици Србије у наредних годину дана и који од могућих сценарија ће се на тим изборима остварити.
"У сваком случају, ЛДП ће стати иза кандидата који ће најбоље спроводити политику за коју се залажемо од кад постојимо, као што смо то увек и радили", закључио је Јовановић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА