Најновије

НЕМАЧКА: Имигранти прелазе у исламске терористичке ћелије, врбовање веома успешно!

БЕРЛИН - Немачка обавештајна агенција тврди да је забележено стотине покушаја радикалних исламиста да врбују избеглице из избегличких центара.

Берлин (Фото: Pixabay)

"Знамо за више од 340 случајева. Међутим то су само случајеви за које знамо. Вероватно их има много више", рекао је немачким медијима директор Федералне канцеларије за заштиту устава Ханс-Георг Масен.
Како је пренео хрватски портал индеx.хр, Масен је навео да је "особље у немачким избегличким центрима свесно ситуације".
"Забрињава нас што салафисти и други исламисти промовишу своја гледишта. Знамо да међу тражитељима азила има много младих људи сунитске оријентације. Они често долазе из конзервативних исламистичких кругова и желе да сваког петка иду у џамију где се говори арапски", рекао је он.
Масен је рекао да су и пре недавног стања погоршања насиља у неколико протеклих месеци у Немачкој изведени исламистички напади у којима су мете били и полицајац у Хановеру, као и храм сика у Есену.
"Лекција коју треба да научимо из свега јесте да не смемо да се концентришемо само на Исламску државу, који може да шаље терористичке снаге у Европу, као на пример у Париз или Брисел. Уместо тога то могу бити и појединци који су се сами радикализовали или примају наређења", казао је Масен.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА