Најновије

ПРЕМИЈЕР ШВЕДСКЕ: Желимо Србију у ЕУ, али је "брегзит" променио неке ствари

СТОКХОЛМ- Подршка Шведске чланству Србије у Европској унији увек је била веома јака, као и сада, упркос томе што је ЕУ због „брегзита” на путу да промени облик, поручује председник шведске владе Стефан Левен који сутра долази у посету Србији. Гост премијера Александра Вучића последње четири године је лидер шведских социјалдемократа које је из опозиције довео на власт 2014, са харизмом синдикалног лидера који је професионалну каријеру почео као варилац у фабрици.

Брисел (Фото: flickr.com)

Премијер је свестан да исход референдума у ​​Великој Британији ствара нову ситуацију за ЕУ, али Шведска и Левен лично и даље верују у снагу Европске уније. То и јесте једна од главних порука са којом 59-годишњи љубитељ опере и бивши металски радник, а сада председник шведске владе, долази у своју прву посету Србији- каже председник шведске владе.
– Жао нам је због резултата референдума, али морамо поштовати вољу британског народа. Више него икада, сада је важно да 27 чланица ЕУ остану уједињене и наставе да раде заједно, носећи се са многобројним изазовима на нашем континенту у духу солидарности, јединства и поверења. Актуелни догађаји су позив за ново усредсређивање ка томе како ЕУ боље да испуни очекивања својих грађана. Треба да се придружимо напорима за пружање ефикасних решења за заједничке изазове, као што су миграција, економски раст и бољи послови, климатске промене и борба против тероризма. Морамо стати у одбрану наших заједничких вредности – истиче Стефан Левен, велики поштовалац и наследник легендарног Улофа Палмеа на месту председника владе и Социјалдемократске радничке партије.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА