Најновије

Имам 15 година и завистан сам од вијагре, хтео сам да ми буде кврд као камен, а сад имам последице!

Тинејџери су најподложнији болестима зависности, али проблем је што се многи поремећаји не третирају тако. Британски малолетник је користио таблете за потенцију, не знајући да може да постане психички зависан од њих.

Вијагра (Фото: Pixabay)

Тинејџер из Велике Британије је већ са 13 година постао зависан од таблета силденафила, коју је почео да узима под притиском старијих пријатеља.
Данас, са само 15 година, прича како му је то уништило детињство, пише Сундаy Миррор, а преноси Јутарњи лист.
Дечак је пробао таблете за потенцију након што су му старији пријатељи рекли да ће у супротном бити лош у кревету, а он је баш тада планирао да изгуби невиност с новом девојком.
Међутим, ускоро је постао психички толико зависан од малих плавих пилула, да би на организованим сексуалним забавама за тинејџере узимао и по шест комада за ноћ.
Престао је тек кад је схватио да без њих више уопште не може да постигне ерекцију.
Његови родитељи из Ланкашира нису имали појма шта се догађа и мислили су да им је син код пријатеља и да игра видео-игрице.
Зависност га је на крају натерала и на крађу. У недостатку финансијских средстава посезао је за новчаником родитеља.
– Прво сам почео да гледам порнографију са 12 година на свом паметном телефону – објаснио је своје скретање са пута млади Британац.
Признао је да чак трећина његових вршњака узима таблете силденафила.
– Имам осећај као да више немам детињство. Уништено је. Већина људи мисли да су таблете за потенцију за старије мушкарце, али данас без проблема можете да је купите и у школама. И родитељи и деца морају да знају шта се догађа. Волео бих да је никад нисам пробао – додаје.
Дечак се још увек лечи, а његови доктори кажу да такви случајеви нису толико неуобичајени међу тинејџерима који дрогу узимају повремено.
– Школарци мисле да је то безазлена забава. Међутим, осећај лагодности који изазива, помешан са осећајем непобедивости, ствара изразиту психичку зависност – рекао је један од лекара, Стив Поуп.
Таблете за потенцију не производе халуцинације као илегалне дроге, па су зато и раширеније и доступније, кажу стручњаци.
Млади Британац је испричао да је хтео да изгледа као мушкарац у порно филмовима које је гледао, па је зато узео таблету, а девојци није ни рекао. О томе ју је обавестио тек после секса, а њој није било криво, већ га је питала где може да набави још.
Цена таблетица је расла, па је тинејџер почео да краде и новац од родитеља. Рекао је да се гадио сам себи, јер се осећао као да нема избора.
Све је испришао родитељима у новембру кад се забринуо за последице.
Дијагностиковали су му хиперсексуалност, код жена познату под називом нимфоманија, а код мушкараца као сатиријаза, поремећај који још увек није до краја истражен. Психијатра посећује два пута недељно.
Има страх да ће последице зависности осећати заувек.
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА