Најновије

БОШЊАЦИ СЕ БУНЕ: Дизање споменика Милошевићу ће створити проблеме

БЕОГРАД- Портпарол Бошњачке демократске заједнице Санџака (БДЗС) Един Ђерлек рекао је данас да су изјаве о подизању споменика и ослобађању одговорности бившег предсједника Србије и Југославије Слободана Милошевића неприхватљиве и у супротности са идејом помирења коју ова партија промовише.

Слободан Милошевић (Фото: ЈуТјуб)

Он је радију Сто плус рекао да су ове изјаве нарочито неприхватљиве у тренутку не тако добрих односа у региону, али и чињеници да оне долазе од министра спољних послова Ивице Дачића чија “улога када је дијалог и помирење у питању, треба да буде од пресудног значаја”.
“Ми сматрамо да нас овакве ствари само враћају у ‘90 године, а истовремено доприносе и тежњама оних струја које желе да спријече дијалог и добре односе Срба и Бошњака. Ово смета и имиџу Србије, ако узмемо у обзир погубну Милошевићеву политику и посљедице које и дан данас осјећамо”, рекао је Ђерлек.
Министар спољних послова и предсједник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић раније је изјавио да западни политичари ћуте о чињеници да је Хашки трибунал пресудом Караџићу, изреченом прије скоро пет мјесеци, признао да нема кривице Србије у геноциду и ратним злочинима у рату у БиХ 1992-1995. Извор: Радио100+

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА