Најновије

ПАЛЕ ВАРНИЦЕ НА СЕДНИЦИ ВЛАДЕ: Вучић "рибао" Дачића због Милошевића?!

БЕОГРАД - Премијер Вучић на седници владе у понедељак критиковао је министре Ивицу Дачића и Александра Вулина због изјава о Слободану Милошевићу, пише београдски медији.

Вучић (Фото: Синхуа)

"Премијера је наљутило величање политике Слободана Милошевића и оног што је он учинио. Мисли да није ни место ни време да се тако говори", за “Блиц” је испричао један од министара чије се име не наводи.
Лист преноси да је Вучић рекао да такви наступи озбиљно могу да угрозе дуго грађени имиџ Србије. 
"Осим тога, Вучић је рекао да није тренутак да се говори о Милошевићу два дана уочи посете америчког потпредседника Џозефа Бајдена и да то може да се тумачи као провокација", навео је саговорник “Блица”. 
Он је подсетио да је од изрицања пресуде Радовану Караџићу прошло скоро пет месеци али, иако је пресуда јавно објављена, и поред указивања на чињеницу да је у њој у параграфу 3460 Милошевић ослобођен сумњи за етничко чишћење и ратне злочине у БиХ, "о томе је на Западу владао мук".  "Зато се тиме руши слика о оправданости западне политике према Србији", истакао је Дачић.  Како се наводи у писаној изјави, у пресуди се наводи да је Милошевић говорио да сви припадници других народа и етничких група морају бити заштићени и да национални интерес Срба није дискриминација (параграф 3288), као и да је потребно борити се одлучно против криминала (параграф 3284).  Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА