Најновије

ПРВО ЗЛАТО! Давор Штефанек, српски олимпијски херој: "Живела Србија!" (ВИДЕО)

Српски рвач Давор Штефанек освојио је златну медаљу на Олимпијским играма у Рију, пошто је вечерас у финалу, у категорији до 66 килограма грчко-римским стилом, савладао Миграна Арутујнана из Јерменије.

Давор Штефанек (Фото: ЈуТјуб)

Меч је завршен резултатом 1:1, али је Штефанек славио јер је последњи узео поен. Ово је прва медаља за Србију у Рију, а друга златна у историји, након што је пре четири године у Лондону Милица Мандић била шампионка у теквондоу. Такође, Штефанеково злато је прва медаља за рвање после 32 године, односно прво злато после 40 година. Сјајни српски ас, некадашњи првак света, сјајно је одрадио наступ у Рију, почео је убедљивом победом на старту против Јапанца Томохира Иноуеа 9:0, потом је у четвртфиналу савладао актуелног првака света Немца Франка Штеблера 6:2, док је у полуфиналу "туширао" Грузијца Шмагија Болквадзеа 7:0.

Штефанек: Још нисам свестан успеха, видимо се на балкону

Нови олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек изјавио је вечерас да још није свестан успех, захвалио се свима који су били уз њега и рекао да једва чека да се нађе на чувеном балкон Градске скупштине у Београду. "Нисам свестан, не ногу да верујем да се ово десило. Знао сам да сам спреман за овај дан, али још не могу да дођем себи. Хвала свим људима који су били око мене, ОКС, ШС, Удовичићу, Дивцу, Жељку Трајковићу, мојим тренерима, породици, девојци. Свима који су ме увек подржавали. То је кључ свега", рекао је Штефанек за РТС. Момак из Суботице постао је први српски рвач у историји који је постао светски и олимпијски шампион. "Рвање је најтрофејнији српски олимпијски спорт, ово је велика ствар за рвање. Кад сам се вратио из Ташкента 2014 као првак света, рекао сам видимо се на балкону после Рија. Испунио сам обећање, дошао сам овде до злата, успео сам. Извињавам се, не знам шта причам, као да сам пијан. Поручујем родитељима да се чувају, ипак су људи у годинама. Живела Србија!", поручио је Штефанек. Он је у финалу грчко-римским стилом, у категорији до 66 килограма, савладао у финалу Миграна Арутујнана из Јерменије. Меч је завршен резултатом 1:1, али је Штефанек славио јер је последњи узео поен.
Иначе, интересантно је да је на РТС-у потпуно угашен тон за време интонирања српске химне.  Погледајте доделу медаља:
Извор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА