Најновије

ШЕШЕЉ О ТРЕТИРАЊУ СРБА У ХАГУ: Тровали су нас храном и радиоактивним материјалима!

Вођа радикала тврди да је тачно да Караџића убијају у Хагу, да оптуженици бораве у лошим условима, једу храну која стоји 6 месеци, те да су зидови пуни канцерогених материја.

Шешељ о третирању у Хагу (Фото: Синхуа)

- Устајао ваздух, радиоактивни материјали у зидовима, храна стара пола године - овим речима један од најпознатијих хашких оптуженика Војислав Шешељ описује услове у којима бораве Срби осуђени пред хашким трибуналом.
Адвокат Боривоје Боровић тврди да они буквално моле бога само да остану живи, а проблеме на које се Радован Караџић жалио сматра њиховом свакодневицом.
Како је открио брат Радована Караџића, Лука, бивши председник Републике Српске жалио се и затворској управи у Хагу и Уједињеним нацијама на прашину у ћелији, за коју се утврдило да потиче од честица стаклене вуне којом су обложене вентилационе цеви, а које су разорне по дисајне органе.
- Истина је то на шта се Радован жали, у ћелијама се константно ствара невероватан талог прашине за коју се не зна одакле потиче. Затвореници су изложени и радиоактивним материјалима, а то сам видео када сам тражио да пробију зид између две просторије које су ми припадале. Ту је било више челика него бетона, сам материјал који је радиоактиван – објашњава Шешељ.

Доктор Менгеле

Он сматра да Хагу може захвалити за канцер. - Хашког лекара Халкеа звали смо доктор Менгеле. На наше здравствене проблеме не реагују, све лече парацетамолом. На моје захтеве да одем на колоноскопију реаговали су тек после годину дана када ми је нађено седам полипа на дебелом цреву од којих је на три установљен канцер, а два су у том тренутку већ пробила трбушни зид – прича Шешељ. - Врло је сумњивог квалитета, припрема се па замрзава. Онда је одмрзавају после 6 месеци и то нам дају да једемо. Осуђеници морају или да кувају сами или да једу из конзерви. Ја сам морао да је једем и после сваког оброка осећао сам невероватну слабост.

Осуђени на смрт

Адвокат Боривоје Боровић, који има четири године хашког искуства, тврди да су сви Срби осуђени пред Хагом осуђени готово на смрт. - Услови у којима бораве наши осуђеници су апсолутно нехумани, они буквално моле бога да само остану живи! Пошто сам одлазио у посете, онда могу и сам да посведочим да је ваздух у тим просторијама врло чудан. Просто вам не могу објаснити какав је. Није то само загушљивост. Не може се нормално дисати – открива Боровић.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА