Најновије

РОДИТЕЉИ СРПСКЕ ДЕЦЕ ОГОРЧЕНИ: Мајка убијеног дечака Тачију вратила цвеће!

Лицемерни злочинац се вратио на место злочина! Тим речима би дословно породице два убијена српска дечака у Гораждевцу описале то што је косовски председник Хашим Тачи у понедељак положио цвеће на споменик овим дечацима, који су 2003. године убијени у том месту када су на њих пуцале непознате особе док су се купали у Бистрици. За тај стравичан злочин још нико није одговарао...

Мајка убијеног дечака (Фото: Јутјуб)

Али ту није крај, након што је положио цвеће и рекао да му је жао што су тада убијени Пантелија Дакић (12) и Иван Јововић (19), а тешко рањени Ђорђе Угреновић (20), Богдан Букумирић (14), Марко Богићевић (12) и Драган Србљак (13), Тачи је отишао на пиво! 
Родитељи настрадале деце, којима је тај 13. август заувек променио живот, а који су почели да губе наду да ће се икада ухапсити и привести правди они који су им убили децу, тај његов гест дочекали су са неверицом.
Спасенија Јововић, мајка настрадалог дечака Ивана Јововића, не скрива да је огорчена и да јој је тај дан био тежак као онај када је сахранила сина. Она је вратила венац који је Хашим Тачи положио на споменик њеном сину и жртвама из тог села. Узела је венац са споменика и однела га у полицијску станицу.
- Ми, родитељи, нисмо ни знали да ће отићи тамо, нико нас о томе није обавестио, сазнали смо из новина. Отишао је тамо, сликао се и вратио. Рекао је да му је жао, а колико је све то искрено излишно је и причати, ни трунке искрености ту нема, само нам продубљује живе ране - рекла је она.
У сличном тону говоре и Гордана Дакић и њен супруг Милисав, родитељи настрадалог Пантелије.
- Дошао је 15., најтежи дан у нашем животу. Син нам је убијен 13., али смо се ми 15. растали од њега, сахранили га. Ми смо тог дана ишли на гробље, тешко нам је као првог дана. Дошли смо кући и чули да је Тачи био код спомен-плоче. Ја не знам како га није срамота. Тај човек никада није ни покушао да нађе злочинце који су ми убили сина, а сада се, као, извињава и каже да му је жао - кроз сузе каже Гордана.
Њен супруг је све доживео подједнако емотивно.
- Зашто је уопште долазио? Ако већ јесте, зашто није дошао на годишњицу? Није смео, него нам је овако иза леђа то урадио. Највећи је лицемер на свету - каже он.
Када не бисмо знали ко је Хашим Тачи, речи које је изрекао у Гораждевцу можда би и деловале помирљиво. Знајући о коме се ради, Србима морају звучати лицемерно.
- Право на живот је фундаментално право за све. Тако је требало да буде и за око 400 албанске деце испод 15 година старости која су током рата убијена од државе Србије. Ова деца овде су убијена од стране криминалаца, а не државе - рекао је Тачи.
Додао је да се заклиње да никада више неће бити снаге, нити криминалне руке која ће убити будућност, игру и радост косовске деце.
Већ једном урадио исто
Тачи је и крајем јула положио венац на споменик 14 жетелаца који су пре 17 година убијени у Старом Грацком, код Липљана, а породице тих жртава су се разбеснеле и негодовале због његовог поступка, јер је дошао упркост њиховом великом противљењу. Они су тада за “Ало!” рекли да им је полагањем венца само додао со на живе ране.
Хашим Србе частио пивом
Након што је положио венац на споменик убијенима у Гораждевцу, Тачи се запутио у центар тог места и ту окупљене грађане, частио пивом и са њима “разговарао о проблемима”. Тачи је био опуштен и видно расположен. - Имао сам прилику да са грађанима разговарам о овом живописном насељу и чујем о њиховим животима, о невољама и радостима. Безбедност, економија, имовина и повратак људи у своје домове - њихови су проблеми - написао је, додајући да су “сарадња и коегзистенција кључ за бољи живот на Косову и у региону”, што је и порука његове посете. Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА