Најновије

За новог шефа ДС четири кандидата, Шутановац и формално

аган Шутановац једини је до сада формално поднео кандидатуру за председника Демократске странке, а до истека рока, 4. септембра, то планирају да учине и актуелни председник Бојан Пајтић, као и Зоран Лутовац и Србољуб Антић.

Драган Шутановац (Фото: Јутјуб)

Страначки избори заказани су за 24. септембар, а кандидати, упркос даљем паду поцверења грађана, судећи по изборним резултатима, нуде пре свега програм за опоравак Србије, а тек потом и странке.
Шутановац „кандидује” организационо политичке промене у странци, јачање општинских одбора, отварање странке ка новим члановима и враћање оних који су је напустилим, али истиче:
„Понудићу нови програм за опоравак Србије и излазак из кризе у којој се налази”, поручује Шутановац у изјави Танјугу и наводи да ће своју кампању базирати на „солидности и солидарности”, што значи да најбољи људи дођу на најбоља места, те да је сваки члан ДС подједнако важан.
Шутановац каже да очекује још кандидатура за председника ДС, наводећи да је та странка кроз своју историју показала да је након избора са више кандидата за лидера добијала на квалитету и да је то било битно и за читаву земљу.
Најављујући да ће кандидатуру поднети најкасније у првој недељи септембра, Зоран Лутовац за Танјуг каже да од избора у ДС очекује да буду прекретница за ту странку, те да буду одржани у фер и коректној атмосфери и, наравно, да на њима победи програм за који се „залажу он и његов тим”.
„Организација и деловање ДС треба да буде огледало друштва у којем желимо да живимо. Нису нам потребне ни велике, ни мале вође. Потребне су нам снажне институције, и енергија чланова која ће обновити наду свих грађана да је боља Србија могућа”, поручује Лутовац.
Говорећи о кључним тачкама свог програма, Лутовац каже да је ДС потребно више унутарстраначке демократије и успостављање равнотеже између демократичности и страначке дисциплине, те реформа странке у кадровском и организационом смислу и стабилизовање у финансијском.
Србољуб Антић, који прикупља потписе за кандидатуру за председника ДС, каже да је време за нове људе, и обнову странке.
Према његовим речима, жеља му је да „мало промени” људе који заступају странку већ 10, 15 година и истиче да инсистира на стабилизовању финансија ДС, промени статута и програма...
Унутарстаначки избори биће непосредни, сви чланови странке имају право гласа, каже Антић. 
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА