Најновије

БОШЊАЦИ ПОРУЧУЈУ: Вучићу, обуздај Додика!

Само Валентин Инцко, високи представник у БиХ, и српски премијер Александар Вучић могу да спрече одржавање референдума о Дану Републике Српске, који је заказан за 25. септембар, изјавио је у Бањалуци Садик Ахметовић, потпредседник СДА БиХ и посланик у парламенту БиХ.

Милорад Додик (Фото: Синхуа)

Ахметовић, који је иначе иницирао одржавање референдума о издвајању Сребренице из уставно-правног система Републике Српске, присуствовао је састанку посланика Клуба „Домовина“ у Народној скупштини РС, делегата Клуба Бошњака и Већа народа РС, те именованих и изабраних званичника с подручја Српске.
- Референдум је заказан, мислим да то није добро за стабилност и мир у БиХ. Они који га могу спречити правно и политички треба то да учине, а то су високи представник у БиХ Валентин Инцко, који има овлашћења да може да поништи ту одлуку Народне скупштине РС, и мислим Александар Вучић, председник Владе Србије, уколико су његове изјаве на јучерашњем сусрету са Бајденом искрене, када је казао да „искра може да запали регион“ - рекао је Ахметовић. Изво: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА