Најновије

ДВЕРИ: Вучић краде од сиромашних грађана преко локалне самоуправе!

БЕОГРАД- Српски покрет Двери изразио је противљење најављеном предлогу Закона о финансирању локалних самоуправа, којим Влада Србије планира нову пљачку градских и општинских буџета.

Двери (Фото: Двери)

Просто је невероватно да Влада која се хвали фискалном консолидацијом, растом БДП-а и суфицитом у буџету наставља са уштедама на рачун локалних самоуправа.  Чему ово ново отимање са локалног нивоа ако је републичка каса пуна и стабилна? Ово није први пут да Влада Републике Србије коју чине СНС и СПС напада локалне буџете и на тај начин пуни празну републичку касу. Ово је пре неколико година урадио најпре Млађан Динкић као министар у Дачић-Вучић Влади, чиме су жестоко оштећени буџети локалних самоуправа у Србији. Зашто Влада Републике Србије сада изнова смањује средства која следују градовима и општинама на основу пореза на зараде које су остварене на локалном нивоу- постављају питање у Дверима.
Како се у саоштењу странке наводи посебан "хит" је изјава градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића да је Нови Сад веома задовољан новим законским предлогом јер му се узима само 250 милиона динара, а могло је или било у плану много више. Вучевићева, тј. логика локалних челника Српске напредне странке је да не доводе у питање одлуке Александра Вучића чак и када су на директну штету локалних самоуправа којима се налазе на челу. Парламентарни представници Двери и на републичком и на локалном нивоу најавили су да ће се побунити против како кажу нове отимачине од стране Владе Републике Србије. Двери позивају Вучића да удари на тајкуне, стране банке и фирме. Како кажу Вучић нема храбрости да тако нешто уради већ изнова отима од грађана преко буџета локалне самоуправе, што Двери сматрају крађом од сиромашних за корист богатих слојева, закључује се у саопштењу. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА