Најновије

Николић: Споменик Mилошевићу би требало да нас уjедини

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић каже да jе као и цела Србиjа подељен између за и против споменика Слободану Mилошевићу, те додато да таj споменик не би смео да дели Србиjу, већ да jе уjедињуjе.

Томислав Николић (Фото: Медија центар Београд)

Додаjе, међутим, да га о томе, као ни о споменицима другим личностима из прошлости, нико ниjе ни питао.
Николић за Kурир каже да то ниjе у његовоj моћи.
"Tо jе у надлежности градске комисиjе за именовање улица и постављање споменика. A одговор на то даjе и Вулиново министарство. Ниjе то у надлежности председника Реублике", рекао jе Николић.
Упитан да ли би имао дилему да Mилошевић добиjе споменик, Николић каже да jе подељен као и цела Србиjа изеђу за и против.
"Подржавао са његову борбу и осуђивао га кад се повлачио без разлога. Споменик не сме да дели Србиjу, већ да jе уjедињуjе. Oни коjи скрнаве све по Србиjи не би оставили на миру ни споменик Слободану Mилошевићу", закључио jе председник.
Питање подизања споменика Mилошевићу у Србиjи покренуто jе након информациjе да бивши председник СРJ ниjе одговоран за злочине у БиХ, што произлази из пресуде Радовану Kараџићу.
Социjалисти су, наиме, одмах изашли са идеjом да покоjном шефу њхове странке треба подићи споменик и дати улицу. Идеjу jе подржао и актуелни шеф социjалиста Ивица Дачић.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА