Најновије

СПРЕМ`ТЕ СЕ СПРЕМ`ТЕ ЗА ЖЕСТОК МЕЧ: Ватерполисти Србије прошли у финале, играћемо против Хрвата!

РИО- Српски ватерполисти су у полуфиналу олимпијског турнира у Рију савладали Италијане са 10:8. Изабраници Дејана Савића ће се у финалу састати са Хрватском.

Доминација (Фото: Јутјуб)

Српски ватерполисти су у финалу ОИ!
"Делфини" су у полуфиналу олимпијског турнира савладали селекцију Италије са 10:8.
Изабраници Дејана Савића ће у борби за злато играти против Хрватске, која је у првом полуфиналном мечу савладала Црну Гору са 12:8.

Четврта четвртина 
Италијани постижу гол са играчем више на почетку последњег квартала, али потом "делфини" два пута узастопно тресу мрежу ривала за, досад највећу предност, 9:3 у 2. минуту четврте четвртине. "Азури" постижу два везана гола - 9:5, 4. минут, али Мадић не дозвољава ривалу да озбиљније угрози предност Србије. 
Попустила је мало концентрација српским ватерполистима у дефанзиви, што Италијани користе да ублаже пораз - 10:7, 7. минут.
Трећа четвртина 
Италијани не успевају да искористе први напад у другом полувремену. Мандић погађа пречку у нападу са играчем више. Обе селекције не успевају да искористе по један напад са бројчаном предношћу, на половини претпоследњег квартала резултат је 6:2. Још увек без гола у трећој четвртини.
Слободан Никић постиже седми гол за Србију и враћа "делфине" на плус пет. Још један одбрањен напад Србије са играчем мање, а потом и српски ватерполисти не успевају да постигну гол бројчано јачи - 7:2, 6. минут.
На последњи мини одмор Србија одлази са пет голова више.
Друга четвртина 
Голом Филиповића Србија почиње други период, а после још једног одбрањеног напада са играчем мање, Митровић Србији доноси пет голова вишка на истеку првог минута другог квартала - 5:0. Мељу "делфини" Италијане, који делују као разбијена војска већ на половини другог периода. Прлаиновић постиже шести гол за Србију.
Италијани први гол на мечу постижу тек на истеку 6. минута друге деонице, стрелац је Гало. "Азури" шест секунди пре краја полувремена постижу гол са играчем више, на велики одмор Србија иде са вођством 6:2. Потенцијални проблем за "делфине" у наставку могла би да представљају два искључења Пијетловића.
Прва четвртина 
Сусрет је почео промашеним нападом Италијана и голом Андрије Прлаиновића са играчем више у базену. Одбрана "делфина" у првој половини уводне деонице делује беспрекорно, успели су српски ватерполисти да сачувају мрежу Митровића у три напада са играчем мање, после чега Слободан Никић дуплира предност Србије - 2:0, 5. минут.
Одлично су "делфини" почели меч. Душко Пијетловић даје гол за 3:0, а потом Савићеви изабраници успевају да се одбране и са два играча мање. После првих осам минута игре Србија води са 3:0.
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА