Најновије

Турска се и званично удаљава од НАТО-а, шеф дипломатије најавио војну сарадњу са Русијом!

МОСКВА - Шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу изјавио је данас да НАТО не сарађује у потпуности са званичном Анкаром и наговестио да би Турска могла да размотри војну сарадњу са Русијом.

Мевлут Чавушоглу (Фото: Јутјуб)

Чавушоглу је истакао да Анкару забрињава мањак спремности НАТО-а да сарађује са Турском, која је чланица Северноатлантске алијансе, пренео је сајт РТ.
"Чини се да чланице НАТО избегавају да сарађују по питању размене технологије и заједничких инвестиција. Турска намерава да сама развије своју одбрамбену индустрију и ојача свој систем одбране", рекао је турски министар спољних послова.
"У том смислу, ако би Русија показала интерес за то, ми смо спремни да размотримо могућност сарадње у том сектору", одговорио је Чавушоглу на питање новинара Спутњика за могућност сарадње са Русијом у сектору одбране.
Чавушоглу је и пре недељу дана у интервјуу агенцији Анадолија изјавио да ће Турска и Русија размотрити успостављање заједничког војног, обавештајног и дипломатског механизма и додао да односи са НАТО-ом нису задовољавајући у тој мери у којој би он желео.
"Турска је до сада желела да сарађује са чланицама НАТО. АЛи резултати које смо имали нас нису задовољавали. Зато је нормално да потражимо друге опције. Али ми не сматрамо да је то потез против НАТО", рекао је Чавушоглу, подсећа РТ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА