Најновије

ПРЕТЊА НА БАЛКАНУ: Џихадисти се масовно враћају из Сирије, Ирака и Либије!

ПОДГОРИЦА - Према резултатима недавних (усаглашених) анализа дела регионалних безбедносних служби, број повратника са ратишта у Сирији, Ираку и Либији, на Балкан, у последњих 18 месеци, знатно се увећао, пренели су црногорски медији.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Повратници се, како се наводи, плаше ригорозне казнене политике.
Закључно са 20. јуном вратило се близу 200 такозваних џихадиста, а међу њима и 28 жена. Највише на Косово, у Босну и Македонију, док се највећи део од двадесетак повратника, држављана Србије и тројица Црне Горе, одлучио да „заобиђе“ матичне државе, пише подгоричка Побједа.
Позивајући се на добро обавештене изворе, овај подгорички дневник наводи да је један од кључних разлога наводно наводно ригорознија казнена политика, са малим изгледима прихватања инсајдерских услуга повратника.
Црногорски и српски држављани покушавају, стога, да на разне начине, на што је могуће дужи период, одгоде суочавање са овлашћеним представницима надлежних служби и органа, рачунајући да би им проток времена могао бити од користи.
Уздају се у чињеницу да временом трагови њихових „мисија“ бледе, а доказни материјал постепено губи на тежини, па чак и на веродостојности.
Према поузданим изворима Побједе, такозваним избегличким коридорима, у непрегледним колонама, са дорађеним документима, уточишта су нашли у појединим западноевропским земљама, али и у Македонији, Босни и на Косову. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА