Најновије

ЧЕДА: Србија не води искрену европску политику

БЕОГРАД- Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић оцењује да ће, након посете америчког потпредседника Џозефа Бајдена, у наредних неколико месеци вероватно бити одређених помака у преговорима са Приштином, а можда чак и у односима са Хрватском и БиХ.

Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

"Оно што остаје суштински проблем је што ће сви ти резултати доћи као последица притиска споља и што се неће суштински одразити на стање у Србији или било којој другој земљи региона", рекао је Јовановић у интервјуу за сарајевско Ослобођење.
Оцењује да је однос Србије према БиХ последица неспремности да се земља до краја и искрено определи за европску политику и дефинитиван раскид са политиком деведесетих, те да у политичком вакууму који, како каже, у Србији зову "војна неутралност", наша земља води истовремено проевропску и антиевропску политику.
Јовановић такође сматра да су пред Србијом четири године "тапкања" у месту, спорих процеса помирења, те лутања на унутрашњем и спољнополитичком плану.
У атмосфери у којој пола владе рехабилитује Милошевића, док друга половина наводно вуче Србију ка ЕУ, може се очекивати, сматра Јовановић, да се земља даље удаљи од европских вредности, те да се препусти спором паду у национализам.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА