Најновије

Док БиХ потреса афера посланици се одмарају!

Да ли је прислушкивање телефонских разговора председника РС Милорада Додика и новинара Мате Ђаковића било у складу са законом, јавност БиХ ће сазнати након што се државни парламентарци врате са годишњих одмора.

Милорад Додик (Фото: ЈуТјуб)

Мада је заменик председавајућег Комисије за одбрану и безбедност Борислав Бојић (СДС) затражио хитну седницу комисије како би расправљали о “афери транскрипти”, председавајући комисије Сифет Поџић обећао му је да би седница могла да се одржи тек наредне седмице.
Међутим, са том идејом се не слажу поједини чланове комисије за одбрану и безбедност, међу којима је и Душанка Мајкић (СНСД), која је већ поручила да СДС покретањем ове приче жели парламент БиХ увући у сукоб између министра безбедности БиХ Драгана Мектића и главног тужиоца Горана Салиховића.
Сличан став изнео је и посланик СНСД у парламенту БиХ Никола Шпирић, који овакав Бојићев захтев тумачи као део предизборне кампање.
- Комисија за одбрану и безбедност нема апсолутно никакве надлежности у том послу – истакао је Шпирић.
Бојић, међутим, одговара да не жели да се бави политиканством, како то раде представници СНСД, већ да само жели да се утврди да ли је код прислушкивања поштован закон.
- Треба видети ко је дао налог за прислушкивање, да ли Тужилаштво БиХ или Суд, и по ком основу. Нити кога оптужујем нити сам неки суд, већ само желим да се види да ли је све рађено по закону. Комисија је, апослутно, надлежна да се бави том темом – истакао је Бојић.
Тема за парламент
Након седнице комисије за одбрану и безбедност, Бојић очекује да би о “афери транскрипти” требало да расправљају и оба дома парламента БиХ.
Он је уверен да објављени делови телефонског разговора између председника РС Милорада Додика и новинара Мате Ђаковића озбиљно доводе у питање рад главног тужиоца БиХ Горана Салиховића.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА