Најновије

ОКРШАЈ У ВЛАДИ ЗБОГ КАНЦЕЛАРИЈА: Зорана упала у кабинет за Стефановића, морали да мењају браве

БЕОГРАД - У Влади Србије дошло је до окршаја међу министрима око канцеларија, а у борби за заузимање доброг простора истакла се Зорана Михајловић, због које су морале да се мењају две браве.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Протеклу, практично прву радну недељу новоформиране Владе Србије, бар по ономе што је познато, обележило је неколико догађаја. Премијер Србије Александар Вучић упозорио је министре Ивицу Дачића и Александра Вулина због изјава о Слободану Милошевићу које су биле непримерене пред долазак значајног госта потпредседника Америке Џозефа Бајдена. Након победе Србије над хрватском репрезентацијом у кошарци, Вучић је частио у Немањиној 11.

Међутим догађај о коме је брујало по згради Владе припредила је министарка грађевине и саобраћаја Зорана Михајловић. Она је ушла и заузела две просторије које су биле намењене за потпредседнички кабинет министра полиције Небојше Стефановића.

Како се сазнаје, реч је о две канцеларије које су припадале бившој министарки Кори Удовички. Простране и удобне на четвртом спрату Немањине 11.

- Михајловићева није никог питала за те канцеларије. Једноставно је ушла, заузела. Када јој је речено да не може да добије те канцеларије јер су већ намењене другом министру, настао је потпуни хаос - прича извор.

Саговорник додаје да је Михајловићева у борби за простор „била и бучнија“ по ходницима, а посебно јој је сметало да оно што она жели добије Небојша Стефановић.

- Када јој је речено да не може да упада у просторије како хоће и да их напусти, Михајловићева то није урадила. Зато су морале да се промене браве на канцеларијама које је неовлашћено заузела - каже извор.

Пораз око канцеларија, али и у одмеравању снага са страначким колегом, министарка очито није лако поднела. Поруку је послала - недоласком на седницу Владе пред долазак Бајдена прошлог понедељка.

Ко ће седети у ком кабинету није битна ставка само за поједине министре у овом мандату. Међутим, једини кабинет који је имао већу вредност од оне која се мери удобношћу, осунчаношћу, намештајем... био је радни простор убијеног премијера Зорана Ђинђића. За тај кабинет, након Ђинђићеве смрти, постојала је и иницијатива да се претвори у неку врсту меморијалне собе. Међутим, од иницијативе се одустало јер је у кабинет ушао испрва тадашњи министар инфраструктуре Велимир Илић, а потом је по протоколу припао политичком неистомишљенику лидеру СПС Ивици Дачићу.

У реаговању, Михаловић је навела да је прошлог понедељка, у време одржавања седнице владе била у Врању, и то у договору са премијером Александром Вучићем. Она је навела да је тамо отворила отворила радове на изградњи новог водовода. Додала је и да има свој кабинет у коме је већ две године и да јој не треба, нити да је тражила, два кабинета. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА