Најновије

ПОГРЕШАН ПОТЕЗ: Киднапован син најопаснијег нарко боса Ел Чапа, отмичари га одмах пустили!

МЕКСИКО СИТИ - Син најозлоглашенијег мексичког нарко-боса Хоакина "Ел Чапа" Гусмана, који је тренутно у затвору, ослобођен је након што су га почетком недеље отели наоружани нападачи, изјавио је данас члан породице Гусман.

Ел Чапо у Затвору (Фото: imactousa.com)

Отмичари су наводно у петак навече ослободили Хесуса Алфреда Гусмана Саласара (29) и још пет мушкараца које су отели из једног ресторана, рекао је Гусманов рођак, који је из безбедносних разлога желео да остане анониман.
"Они су читаво време преговарали о ослобађању, али су сада на слободи и добро су", рекао је он за агенцију АФП и додао да су се неки од отетих већ вратили у савезну државу Синалоа, седиште Ел Чаповог картела Синалоа.
Хесус Гусман, један од Ел Чапових синова из првог брака, присуствовао је у понедељак прослави организованој у ексклузивном ресторану у одмаралишту Пуерто Ваљарта, кад су унутра упали наоружани мушкараци и киднаповали њега и његових пет сарадника.
У ресторану се налазило и неколико жена, али су им отмичари допустили да оду.
Гусман млађи, који има важну улогу у нарко-картелу Синалоа и за кога су 2009. америчке власти издале налог за хапшење, препознат је помоћу снимака са надзорних камера.
Мексичке власти су саопштиле како су отмицу вероватно извели припадници картела Нова генерација Халиска, ривала Ел Чапове Синалое.
Картел Нова генерација Халиска је током последњих година знатно ојачао и проширио се по Азији и Европи, а прошле године је чак оборио хеликоптер мексичке војске ракетним бацачем, при чему је погинуло седам војника.
Гувернери савезних држава Халиско и Синалоа, одакле потичу два поменута картела, упозорили су на могуће одмазде или чак прави рат између тих криминалних група уколико Хесус Гусман не буде ослобођен.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА