Најновије

ШЕШЕЉ ИЗЈАВИО ДА ИМА ПОСЛАНИЦА КОЈЕ СЕ ПРОСТИТУИШУ: Неке су се нашле прозване, па му одбрусиле!

Лидер радикала Војислав Шешељ поново је дигао на ноге српски парламент, и то шокантном и увредљивом тврдњом да у Скупштини има посланица које се баве проституцијом.

Војислав Шешељ (Фото: Фејсбук)

Иако ниједну колегиницу није именовао, Шешељ је поручио да ће се оне саме препознати.
Посланице су јуче решиле да не узврате ударац, али су све, без обзира на партијску припадност, изразиле згађеност над новим Шешељевим простаклуком.
Александра Јерков из ДС каже да је Шешељ само наставио у свом маниру и овим новим испадом показао да је и женомрзац.
Штеточина
- Шовинизам, простаклуци и ширење мржње једино су што Војислав Шешељ уме, ради и зна целу своју политичку каријеру. Његове речи, ставови и поступци нанели су већ довољно зла да би нас било шта од њега чудило. Било је само питање тренутка када ће мета његове мржње и прогона постати жене, након свих других који су већ страдали - рекла је Јерковљева за наш лист.
Унижава парламент
Посланица Нове Србије Дубравка Филиповски не крије да је била згађена док је читала Шешељеве изливе увреда.
- И као жена и као политичарка сам згрожена таквим блаћењем посланица и унижавањем парламента. Шешељу то није први пут, али је крајњи тренутак да инсистирамо да јавно изношење ставова буде праћено аргументима, а не овако пуким пљувањем и вређањем - сматра она.
Посланица СНС Александра Ђуровић каже да се није препознала у опаскама лидера радикала, за које каже да су испод сваког нивоа.
- То заиста не завређује мој коментар. Свакако се нисам препознала у његовој изјави. Ако ме прозове, одговорићу, а овако не желим да улазим у нешто што је испод сваког нивоа - изјавила је она.
Бране га у СРС
Једина која је стала у Шешељеву одбрану је његова десна рука Вјерица Радета, која сматра да „сазнања која је јавно поделио Шешељ“ нису увредљива.
- Он је само рекао шта је сазнао. Лепо је рекао да ће се оне које се баве проституцијом саме препознати и ја се надам да су се препознале. У политици нема подела на жене и мушкарце. Свако ко је ушао у политику треба да буде спреман да прими увреде и ударце и исто тако и да их задаје - каже Вјерица Радета.
Александар Мартиновић: То је већ вербално насиље над женама
Шеф посланика СНС Александар Мартиновић, који је и сам често био мета Шешељевих увреда, каже да су и ови његови ставови о женама штетни и паушални:
- Посланик је слободан да износи своје ставове и не можете никоме забранити да их износи. О њиховој штетности одлучује народна воља на изборима. Политичари, а посебно посланици, треба да се труде да ставовима које износе не угрожавају никога. Ове Шешељеве су и штетне и паушалне. СНС је против сваког насиља, а посебно против насиља над женама, како физичког тако и овог вербалног.
Проститутка долази у скупштину код радикала?
Занимљиво је да управо странка коју води Шешељ била умешана у једину откривену аферу с проституцијом у Скупштини Србије. Проститутка Сузана П. покушала је у фебруару 2010. да уђе у зграду парламента, али ју је у томе спречило скупштинско обезбеђење. Она је на улазу рекла да иде у посету посланику СРС Сулејману Спаху, који је касније све то негирао. За Сузаном П. је била расписана потерница због бављења проституцијом.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА