Најновије

БОРБА ЗА ВЛАСТ НА НЕБУ: Руси представили свог суперловца први пут у јавности (ВИДЕО)

МОСКВА - У част Дана авијације руске војске, тамошње министарство одбране објавило је први званични снимак суперловца пете генерације ПАК ФА Сухој Т-50.

Сухој Т-50 (Фото: Јутјуб)

Влада је пустила снимак који показује сухој ПАК ФА Т-50 у акцији са МИГ-29КУБ и Су-35С. Иако се Т-50 види на свега неколико тренутака, то је довољно да се види какву камуфлажу су одабрали руски инжењери за модел који руска авијација сматра својим поносом.

Нови руски бомбардер развијен је у највећој тајности у склопу модернизације оружаних снага земље, замишљен је као конкуренција америчким ловцима пете генерације Ф-22 Раптор и Ф-35.

Један авион кошта 50 милиона долара, што га чини далеко јефтинијим у односу на амерички модел Ф-22 чија је цена 339 милиона или Ф-35 који кошта 178 милиона.

Оно што му замерају је то што је наследио мотор од модела Су-35С који је сматра ловцем 4++ генерације, односно, између четврте и пете генерације.

Његова основна намена је да буде ловац пресретач. Смањене је уочљивости, што треба да му омогући непримећеност од противничких радара и других сензора, током операција у ваздушном простору. Могућност летења надзвучном брзином, у режиму рада мотора без допунског сагоревања, односно суперкрстарење, ствара му велику предност у борби за превласт у ваздушном простору.

Први успешан тест, модел је већ прошао 2010. године. План је да од 2016. буде саставни део руске авијације. Извор: Курир/Businessinsider

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА