Најновије

ИРАН БЕСАН НА ПУТИНА: Русија није требала да се непромишљено хвали да користи нашу базу!

ТЕХЕРАН - Ирански министар одбране Хосеин Деган изјавио је данас да је Русија била "непромишљена" и да се "хвалисала" кад је објавила да користи иранску војну базу Хамедан за ваздушне ударе у Сирији.

Фото: Јутјуб принтскрин

Званична Москва је прошле недеље саопштила да користи базу Хамедан на западу Ирана за полетање авиона који врше ваздушне ударе на положаје побуњеника у Сирији, пренела је агенција АФП.
"Наравно, Руси желе да покажу да су суперсила и утицајна земља и да су активни у безбедносним питањима у региону и свету", рекао је Деган у интервјуу иранској телевизији Ченел 2.
"У саопштењу те вести је било и неке врсте хвалисања и непромишљености", навео је ирански министар.
"Ми смо сарађивали и наставићемо да сарађујемо са Сиријом и Русијом. Русија је одлучила да укључи више авиона и повећа брзину и прецизност операција. Зато им је требало појачање у том подручју и зато користе базу Хамедан, али ми им је засигурно нисмо дали", истакао је Деган.
Иран и Русија подржавају сиријског председника Башара Асада, али је званични Техеран досад био прилично тајновит кад је реч о укључености те земље у сиријски конфликт.
За Иран осетљиву тему представљају и било какве сугестије да та земља допушта војскама страних земаља да користе базе на њеној територији, пошто је то противно иранском уставу.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА