Најновије

УДАРАЦ С ЛЕЂА: Курди мењају страну у Алепу!? Асадова армија у великом проблему! (МАПА)

Курдске проамеричке јединице ЈПГ, које држе део територије северног Алепа и чија је позиција у граду омогућила блокаду џихадиста на истоку, почеле су са провокацијама према положајима Сиријске армије.

JPG-овци (Фото:flickr.com/kurdishstruggle)

Сукоби који су у току на североистоку Сирије, у граду и провинцији Хасака, почели су да утичу и на ситуацију у Алепу, граду у ком се већ више од месец дана одвија напета и крвава битка између сиријских јединица и њихових савезника са једне и коалиције џихадиста са друге стране. Како наводе извори са терена, са курдских положаја је током јучерашњег и данашњег дана стигло неколико пројектила према Кастиљо путу, јединој саобраћајници за снабдевање западног дела града, који контролише сиријска војска. Недавно освојени Кастиљо, остао је једина веза западног Алепа, пошто се већ дуже време воде борбе на југоистоку града. Курдски извори чак тврде и да су затворили Кастиљо за саобраћај, али ове информације нису потврђене.  Курди у Алепу, реално, немају довољну војну моћ да заузму делове пута, али свакако могу да га затворе за саобраћај константном ватром, што би значајно угрозило положаје Сиријске армије у западном делу града. Овај потез, такође, додатно компликује и ситуацију у којој се налазе сами Курди у граду, пошто они немају савезнике нити у једној организацији која чини џихадистичку коалицију Џејш ал Фатах. 

Интересантно је да је Турска управо данас почела са нападима на проамеричке курдске снаге, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА