Најновије

ХИЛАРИ КРИЈЕ ПОДАТКЕ: Па зар треба да доказујем да сам здрава?

ВАШИНГТОН - Демократска кандидаткиња на председничким изборима у САД Хилари Клинтон одбацила је оптужбе да је физички неподобна за Белу кућу и оценила да су те оптужбе део "сулуде стратегије" и "алтернативне реалности" које нису фокусиране на најважнија питања за гласаче, јавља данас АП.

Хилари Клинтон (Фото: ЈуТјуб)

"Заиста се понекад осећам као да је кампања ушла у некакав алтернативни универзум. Морам да закорачим у ту алтернативну реалност и да одговарам на питања да ли сам жива, колико ћу још живети и слично", рекла је она у понедељак увече гостујући у емисији телевизије Еј-Би-Си.
Клинтон је тиме први пут одговорила на тврдње њеног републиканског противкандидата Доналда Трампа и неких његових присталица да она има здравствене проблеме који би могли бити проблематични за Белу кућу уколико она победи на председничким изборима 8. новембра, примећује Ројтерс.
"То је постала једна од њихових тема. Измерите ми пулс док разговарамо - уверите се да сам жива", рекла је Клинтон, обративши се водитељу.
Клинтон је напоменула да она не доводи у питање Трампово здравствено стање, изразивши уверење да је он "здрав као коњ", наводи америчка агенција.
Оба председничка кандидата су објавила лекарска уверења да су физички спремни за председничку функцију, наводи Ројтерс.
Демократска кандидаткиња је синоћ рекла и да Трампове примедбе о њој, као што је недавна оптужба да су она и амерички председник Барак Обама основали Исламску државу, понекад излазе из оквира личних напада и постају штетне по националну безбедност САД.
"Сада постоји довољно доказа да, када Трамп тако говори, он тиме заправо помаже терористе. Мислим да је то сулудо, али и штетно", упозорила је Клинтон.
Она је навела и да је почела да се припрема за три председничке дебате које су предвиђене у септембру и октобру.
"Желим да то схватим озбиљно. Али, морате се припремити за овакве настране ствари, па морам да се ослоним на искуство из основне школе", казала је она.
Осврнувши се на могуће објављивање још 14.900 мејлова које је ФБИ нашао током истраге о њеној употребни приватног сервера док је била државна секретара, Клинтон је истакла да су њени мејлови "изузетно досадни".
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА