Најновије

Ново оружје Исламске државе за своју мету има жене

РАКА-Терористи Исламске државе су објавили нови видео како би привукли што више жена са Запада да им се придруже у Сирији и Ираку. За потребе представили су и своју нову “портпаролку”.

Џихадисткиња (Фото: јутјуб)

ИД се по први пут користи портпаролком у једном од својих злогласних пропагандних спотова у покушају да намами жене са Запада у свој самопроглашени калифат. Како ИД губи тло на Блиском истоку, почели су “шармантну” офанзиву којом у борбу желе да увуку “обесправљене” муслимане на Западу.
Терористи, који су заробили хиљаде жена као сексуалне робиње, убијају "прељубнице" и присиљавају многе од тих јадних жена на самоубилачке бомбашке нападе, одлучили су да покажу своју феминистичку страну допуштајући жени одевеној у бурку да пренесе поруку за будуће “џихадистичке невесте”.
Њихов прекид с традицијом обелодањен је у кратком видеу под називом Фоундатион оф тхе Еупхратес (Фондација Еуфрата), у којем се појављује неидентификована жена која позива на путовање у калифат.Видео приказује џихадисткињу одевену од главе до пете у црно, на шта жене често присиљава застрашујућа верска полиција ал-Хисбах, која тврдокорно примијењује шеријатски закон.
Екстремисти су недавно покренули и женски магазин Мажестик, који се дистрибуира на подручјима која је пљачкао ИД. Видео се појавио на исти дан кад су светски медији објавили да су џихадисти користили бомбашице самоубице у "очајничком покушају да задрже град Сирт" на северу Либије.
У Либији су снаге које се боре против ИД саопштиле да су их напале жене опасане експлозивним прслуцима. Ти нови напади су први случај да је ИДкористио женске борце у сукобу у Сирту.
"Оне су носиле појасеве с експлозивом и пришле нашим војницима, али су упуцане пре него што су се детонирале. То је први пут да смо видели женске борце. То показује колико су очајни, то је знак да краја ИД", рекао је за британски Тајмс, Мохамед ал-Гасри, портпарол операције за уништење ИД. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА