Најновије

ПРИМИРЈЕ СА КУРДИМА: Асад, на наговор Русије, напушта Хасаку?! (МАПА)

Сиријска државна телевизија објавила је да је постигнут споразум о примирју између курдских и владиних снага у североисточнбом граду Хасаки. Примирје је ступило на снагу данас, у 14ч, по локалном времену. Ову информацију потврдила је и курдска страна.

Курди (Фото: flickr/kurdishstruggle)

По ступању примирја на снагу, отворени су сви путеви, размењени су заробљеници и преузимају се тела настрадалих. Сиријска страна је, након гаранција за цивилно становништво, прихватила да се повуче из Хасаке. У граду ће остати симболичан број сиријских снага безбедности које ће обезбеђивати зграде државне управе и централни Трг безбедности.
Click to see the full-size map

Такође, како наводи сиријска државна телевизија, договорени су даљи преговори у "курдском питању". Како наводи један од курдских лидера, примирје је договорено након састанка с Русима у Хасаки. Овај договор се може назвати компромисом, пошто Сирија не препушта Курдским снагама потпуну контролу над градом, а државна управа наставља да функционише. Војска ће бити премештена комплекс у војних база у близини града које контролишу добар део покрајине.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА