Најновије

ДВЕРИ: Власт на републици и локалу спроводи легализовану корупцију!

Покрет Двери је саопштио да случај Синише Малог, који је дао сагласност на уговор о донацији за Комуналну полицију, само је један пример у низу легализоване корупције на свим нивоима власти.

Двери (Фото: Двери)

- Комунална полиција је добила донацију од неколико фирми, међу којима је и фирма која има највише киоска у Београду. Синиша Мали је дао сагласност за склапање таквог уговора и тиме легализовао корупцију. Комунална полиција у својој надлежности мора да контролише киоске за очекивати је да фирма донатор ужива повлашћени статус- саoпштиле су данас Двери.
Поменули су и случај поклоњених „Јуриних“ аутомобила инспекцији Министарства рада. Наводе да већ три године овај случај није решен, иако Министарство рада у својој надлежности предвиђа и надгледање и проверу пословања фирме „Јура“.
- Дакле, и више је него уочљив сукоб интереса и легализовање корупције. Само да подсетимо да је „Јура“ за своје фабрике у Србији, од државе до сада добила 25 милиона евра субвенција. Ко је онда ту коме поклањао аутомобиле купљених од којих пара? - сматрају у овој странци.
Двери су такође откриле и како банке легално корумпирају судове у Србији и дају повољне кредите судијама који суде клијентима који су оштећени од стране тих истих банака. Све примере ПГ Двери предала је премијеру Вучићу приликом експозеа, али и даље нема одговора из Владе на откривене уговоре пословних банака са судовима, чије судије суде по предметима истих банака.
- Овом низу може да се придода и државно-институционални случај „индиректног утицаја“ ЈП ПТТ „Србија“ на свој контролни државни орган РАТЕЛ, чија се централа од недавно налази у просторијама у власништву Поште у Палмотићевој бр.2. - сматрају у овој странци. У Скупштини Србије  Двери ће захтевати да се прописи који регулишу ову област дигну на институционални ниво и тиме спречити даље бујање легализоване корупције, јер има исувише честих примера недоречености постојећих прописа.
- Док Градоначелник Београда испија шампањац са Мирославом Мишковићем на прослави Делта Холдинга, подсећамо да је Александар Вучић 2012. на власт дошао управо са темом борбе против криминала и корупције, а реална слика његове владавине је потпуно другачија. Само из ових примера се види да је системска корупција у Србији у успону, да нема независног судства за најбитније теме, да се за стране фирме дају огромне субвенције, да нема правоснажних пресуда за криминалце из редова бивше власти и тајкуна који су ову земљу у протеклих 16 година упропастили - наводе у саопштењу Двери Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА