Најновије

ОВАКО ИЗГЛЕДА РАТНА МАПА СЕВЕРА СИРИЈЕ: Општи хаос, сви нападају све (ВИДЕО/МАПА)

ЈАРБЛУС- Контравезни извештаји долазе о ситуацији у области Јараблус у провинцији Алеп.

Борбе у Сирији (Фото: Синхуа)

Потпарол курдских снага и такозваних Сиријских демократских милиција које предоминантно чине Курди саоштио је да су се њихове снаге повукле из из Манбија и области западно од Еуфрата. Ипак локални извори извештавају да се борбе и даље одвијају између турске војске и курдских милиција у области јужно од Јарбалуса. 

По тим извештајима Курди су преузели села Хадарах, Ум Сусах, Бујук Даибасах и Балабан од ИД али су изгубили село Амарина од турске војске. Турци су ушли у место Јарблус које је напустила Исламска држава:
У међувремену про-курдски извори наводе да су Турци доживели тежак пораз од стране милитаната у месту Ајн ал-Бајда где су се сукобили са "Сиријским демократским снагама" и то јединицима које сачињавају Арапи, иако је тешко веровати да мали број арапских бораца у овој формацији може да заустави напредак турске војске.  Курди уједно најављују општи рат против Турака, како њихови извори наводе турска војска масовно убија цивиле. Њихови извори наводе да је Турска намерно бомбардовала Јараблус иако се ИД већ повукла из града.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА