Најновије

ПОДИГЛИ ИМ ПРИТИСАК: 4 иранска војна брода опасно пришла америчком разарачу (ВИДЕО)

Четири војна брода иранског Корпуса чувара исламске револуције приближила су се на 275 метара од америчког разарача "Нице" у Ормуском мореузу.

4 иранска војна брода опасно пришла америчком разарачу (Фото: Јутјуб)

Инцидент се десио 23. августа.

Посаду ратног брода америчке морнарице у близини Персијског залива узнемирила су четири иранска војна брода, која су се приближила разарачу великом брзином, на небезбедан и непрофесионалан начин, саопштио је данас шеф америчких поморских операција.

Ниједна ракета није испаљена

Разарач је испалио 10 сигналних ракета у правцу иранских бродова и неколико пута огласио бродском сиреном у настојању да упозори чамце, рекао званичник. Америчка посада је такође покушала да комуницира са Иранцима преко радија и морали су да промене правац кретања како би избегли сударе, обзиром да су се чамци прилажавали и до 300 метара од америчког брода, објаснио је неименовани амерички званичник.
Адмирал Џон Ричардсон изјавио је да се инцидент односи на ракетни ражарач УСС Нице (Нитзе), у тренутку када се америчке поморске снаге суочавају са појачаним тензијама са Техераном. Адмирал је додао да то није усамљен инцидент и подсетио на притвор 10 америчких маринаца који су почетком године грешком зашли у иранске воде.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА