Најновије

Истраживање НСПМ-а: Вучић би убедљиво победио на председничким изборима, Дачић и Јеремић изједначени

БЕОГРАД - На председничким изборима највише гласова, без неопредељених, добио би лидер Српске напредне странке Александар Вучић, чак 31,9 одсто, показало је телефонско истраживање које је сповела крајем јула Нова српска политичка мисао на узорку од 1.100 испитаника, преноси Данас.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

Готово идентичан број гласова добили би лидер социјалиста Ивица Дачић и некадашњи шеф дипломатије Вук Јеремић, односно Дачић би имао 14,8 одсто, а Јеремић 14,3 одсто.

Актуелни шеф државе Томислав Николић заузео би четврто место са 11,5 одсто гласова.

Директор Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић рекао је да је истраживање показало да "Николић није аутсајдер", али и да нема загарантовану победу, осим уколико би се Вучићеви гласови аутоматски прелили њему.

Изненађење је Вук Јеремић, који има широку подршку са свих страна, из левице и деснице, али и из власти и опозиције, рекао је Вукадиновић који указује да није сигурно да ће се Јеремић кандидовати с обзиром на његову кандидатуру за генералног секретара Уједињених нација.

Подсетимо, премијер Србије и лидер напредњака Александар Вучић рекао је да се неће кандидовати на изборима за председника Србије, иако истраживања показују да би победио у првом кругу. Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА