Најновије

МРЗИТЕЉИ СРБА СЕ УЈЕДИНИЛИ ПРОТИВ НАШЕГ КАНДИДАТА: "Јеремић је највећи антиалбански политичар"

ПРИШТИНА - Два одвојена протестна окупљања заказана су у Приштини против кандидатуре Вука Јеремића за генералног секретара Уједињених нација, уз обраложење да би, уколико би он наследио Бан Ки Муна на тој функцији, пријем Косова у УН био блокиран наредних 10 година.

Вук Јеремић (Фото: Синхуа)

Први протест ће се одржати у суботу 27. августа, пред најновије гласање о кандидатима за шефа УН које је заказано за понедељак 29. август, и организују га политички активисти, уз подршку странака.

Организатор тог протеста Јета Бериша је изјавила порталу Балкан инсајт да сматра да је Јеремић највећи антиалбански политичар и да ако он постане генерални секретар УН Косово неће моћи да постане чланица светске организације.

Она је оценила да Јеремић има шансе да буде изабран на место шефа УН на коме би могао да остане 10 година.

Балкан инсајт подсећа и да је раније министар спољних послова Косова Енвер Хоџај изајвио да је Јеремић лобирао против међународног признања Косова и супротстављао се америчкој и политици ЕУ о Косову.

Оценио је и да је Јеремић "најмање одговарајући кандидат" за генералног секретара УН и да нема "мирољубиви карактер" какав би особа на тој функцији требало да има.

Други протест су, према писању приштинских медија, најавиле организације жена са Косова за суботу 3. септембар и за њега имају подршку организација мајки и жена жртава рата у Босни и Херцеговини.

Организације Феминизам, Вомен, Савез жена Косова и Мајке су саопштиле да су добиле подршку организације Мајке Сребренице и Жепе које су послале протестно писмо свим чланицама Савета безбедности због кандидатуре Јеремића.

У саопштењу, које преносе приштински медији, се оцењује да ће Косово изгубити могућност да постане чланица УН ако Јеремић буде постављен на место генералног секретара УН.

"За добробит свих мученика, зарад свих албанских мајки обучених у црно, свих силованих девојака и жена и због свих косовских породица које још нису пронашле остатке родбине нестале током рата позивамо вас на масовни протест у суботу, 3. септембра, 2016. године", каже се у саопштењу. Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА