Најновије

СВЕТСКИ МОЋНИЦИ ЗНАЈУ НЕШТО ШТО МИ НЕ ЗНАМО: Владе широм света спремају се за нешто велико!

Немачка је пре неколико дана обавестила своје грађане да спремају залихе хране и воде. Најављено је и могуће увођење регрутације због "будуће катастрофе".

Да ли је на помолу нови светски рат? (Фото: defense.gov)

Немачка није усамљена у оваквим мрачним предсказањима. Све су уочљивији знакови и у другим земљама који указују на нешто велико што ће се догодити- али неће бити лепо.

Немачка ће своје планове за ванредне ситуације разматрати.

Би-Би-Си је известио да ће Немачка највероватније увести неку врсту националне службе за цивиле која би била налик војсци. Улога цивила биће да савладају нове стратегије цивилне заштите. Пошто је део стратегије процерео у медије води се интензивна дебата око складиштења воде и хране. У кризне стратегије спадају и обезбеђење саобраћаја и горива и смештаја за војску.

Немачка је укинула служење војног рока 2011. године. Међутим, то није уклоњено из Устава, што значи да ће га бити невероватно лако вратити.

Волфганг Каст, из Црвеног крста Немачке је рекао: "Људи су постали мање спремни за хитне случајеве. Ми смо навикли, не само збго интернета - да имамо све на располагању у сваком тренутку".

Поред списка хране предложена је набавка лекова, батеријске лампе, резервних батерија и свећа. Ово је свеобухватан списак али је то тек почетак.

Америчка влада је такође недавно издала упозорења.

Прошло лето обележила су два алармантна упозорења Американцима.

Прво је било у мају када је председник Обама рекао:

"Једна од ствари коју смо научили током протеклих седам и по година је да влада игра кључну улогу, али да је одговорност грађана да се припреме за катастрофу. А то значи предузимање активних корака, план евакуације, набавка комплета за напајање. Ако локалне власти затраже евакуацију, морате то урадити. Немојте чекати."

Директор унутрашње безбедности Кристофер Гелдарт је упозорио становнике да свако треба да има свој план евакуације јер метро није поуздана опција.

Потребно је да свако има план за себе и свју породицу- инсистирање је Гелдарта.

И то није све. Постоје наговештаји рата.

Ни остатак света није баш миран.

У принципу, Европа нема менталитет сталне припреме али се чини да све више владе верују да нису способне да заштите цивиле.

Велика Британија није одмах заузела став да се складиште масовно вода и намирнице али је зато влада увела као обавезно набављање књижице "Припрема за ванредне ситуације" за коју је мао људи уопште знало да постоји. У тој књижице налазе се одређени поступци, листа битних ставки, и намриница за неколико дана. Такође, садржи и савете у вези са различитим ванреднимс итуацијама и како се изборити са њима. Такође, најављено је да Турска евакуише цео град јер ступа на територију Сирије.

Северна Кореја је испалила пројектил из подморнице и прекршила међународно право.

Сваког дана се нешто забрињавајуће догађа на светској сцени. Забрињавајућ је развој догађаја који угрожавају стабилност широм света. Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА