Најновије

ОБРАЗАЦ: Вучић смирује па онда Дачић и Вулин распирују сукоб

БЕОГРАД- Грађани у региону нису разјарени у толикој мери и расположени за озбиљније сукобе, упркос реторици политичара, сматра професорка Весна Петровић.

Премијер Србије, Александар Вучић (Фото: ЈуТЈуб)

"Ситуација јесте забрињавајућа. Тензије су увек присутне, постоје на спортским догађајима, на годишњицама Сребренице или Олује, а тада и политичари и новинари заоштравају реторику", каже она.
Међутим, сматра професорка Петровић, ситуација је сада другачија, јер све више личи на период који је претходио ратовима из деведесетих. 
"И тада су појединци указивали на то да ширење непријатељства према другим народима не води у добром правцу. Ако пуцате речима, када се дохватите оружја, то је озбиљна ствар", рекла је Петровићева. 
Она је навела да уз политичаре и новинари сносе одговорност за потпаљивање ниских страсти, али и да из Србије стижу поруке сличним онима из Хрватске. 
"Док председник владе Александар Вучић изговара врло сувисле реченице и говори о помирљивости, неки други као што су министри Вулин или Дачић користе реторику непримерену политичарима. Исту ону реторику коју користе политичари из Хрватске", каже Петровић.
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА