Најновије

ПЕНТАГОН: Турци и Курди да сместа прекину сукобе

ВАШИНГТОН- Америчко Министарство одбране упозорило је данас да ће неусаглашене операције и маневри на северу Сирије дати Исламској држави "више простора" и позвало турске и опозиционе групе сиријских Курда да прекину са сукобима.

Пентагон (Фото: Јутјуб)

САД су поново позвале курдске Јединице народне одбране (YПГ) да се повуку источно од Еуфрата, наводећи да имају информације да се то "углавном и дешава", пренео је Ројтерс.
Сукоби турских снага и курдских јединица у Сирији су неприхватљиви, навео је Пентагон, навео је АФП.
"Помно пратимо извештаје о сукобима јужно од Џарабулуса, између турских оружаних снага, појединих опозиционих група и јединица повезаних са Сиријским демократским снагама, које предводе Курди", навео је портпарол Пентагона Питер Кук.
Нешто раније, турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу је изјавио да ће снаге сиријских Курда и даље бити мета турских оружаних снага, уколико не буду испунили обећање и повуку се источно од Еуфрата.
Амерички потпредседник Џозеф Бајден је прошле недеље, током посете Турској, изјавио да је Вашингтон јасно ставио про-Курдским снагама у Сирији да не смеју да прелазе западно од Еуфрата, зато што би то сметало Турској.
"Јасно смо ставили до знања да не смеју да иду назад преко реке," рекао је Бајден на заједничкој конференцији за штампу са турским премијером Биналијем Јилдримом у Анкари.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА