Најновије

ВУЧИЋ: Не смета ми понижавање Србије, ћутаћу на увреде јер желим стабилност!

БЕОГРАД- Премијер Александар Вучић изјавио је после састанка са представницима дипломатског кора у Палати Србија да ће Србија гледати у будућност и неће одговарати на бројне провокације из Хрватске и Босне и Херцеговине.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

- Због грађана желим да укажем на неколико чињеница. Изразио сам бојазан говорећи о ситуацији у региону. Истакао сам да је за нас стабилност у региону најважнија. Нагласио сам да ће наша политика бити политика уздржавања до максимума, неодговарања и неоговарања. Ми ћемо ћутати... - рекао је Вучић.
Премијер је рекао да је за нама једна од најтежих недеља:
- Морао сам да прећутим серију жестоких напада. Спреман сам да се супротставим свима, али нисам одговорио на најтеже увреде, као што је "шака јада". Прећутаћу и данас, не зато што се лично плашим... нећу да увредим било кога, ни хрватску државу, ни хрватски народ. Нећу да увредим ни оне који кажу да сам сам себе напао у Поточарима и да сам сам себи тада поломио наочаре...
Премијер јер рекао и да ће ускоро посетити Нови Пазар...
- Разговараћи и са Бошњацима... Не смета ми кад вичу Вучићу, педеру, али ми смета кад вичу Уби, закољи да Србин не постоји, али и кад други вичу да Турчин не постоји. Трпећу, прећутаћу, јер не сме никоме у Србији да фали длака с главе - истако је Вучић.
Код нас тема на изборима нису биле комшије, као што је то у Хрватској, рекао је Вучић и нагласио да он никада тако нешто неће радити.
Он је упозорио да су нетачне процене да иза тих инцидената стоји изборна кампања у Хравтској и Босни и Херцеговини.
- То нема никакве везе са изборима, већ са континуираном политиком која се води против наше земље - рекао је Вучић и приметио да би било још горе да имају везе са изборима, јер би то говорило лоше о тим друштвима.
- Оставите Србију на миру, да се бави својим послом. За нас је будућност важнија од прошлости. За нас је важан мир. Нећемо одговарати на провокације, не зато што смо слаби, него зато што гледамо у будућност. Видећете шта смо све урадили за хрватску мањину у Србији - рекао је Вучић.
Премијер је додао да је захвалан свим дипломатама у Србији јер мисли да поштују нашу земљу и наше понашање у оваквој ситуацији. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА