Најновије

ОН ЈЕ ЈЕДИНИ ЧОВЕК ЗА КОЈИМ ЈЕ АРКАН ПЛАКАО: Сви су страховали од жестоких метода које је примењивао! (ФОТО)

Очевици кажу да је командант СДГ Жељко Ражнатовић Аркан први пут виђен како плаче за једним човеком...А тај човек представља праву легенду међу жестоким момцима!

Драган Јоксовић Јоксо (Фото: ФБ)

Драган Јоксовић Јоксо убијен је 4. фебруара 1998. године у фоајеу стокхолмског хиподрома Солвала. Двадесетогодишњи Финац Јан Ранинен, унајмљени наркоман, "оверио" је Јоксу с два метка у главу. Јоксовић, највећи ауторитет скандинавског подземља, за живота је био један од најбољих пријатеља Жељка Ражнатовића Аркана.
Смрт нераздвојног друга добрано је уздрмала иначе мирног Ражнатовића. Људи кажу да Аркан никада није пустио сузу у животу, све док није сахранио свог пријатеља и кума. Управо Јоксо је, каже легенда, више пута током седамдесетих помогао Ражнатовићу да побегне из западноевропских затвора, а важио је и за Аркановог човека од поверења. Јоксо је радио углавном као обезбеђење важним људима и познатим личностима. Брзо је направио добре конекције и развио посао у подземљу. У то време отета је шведска принцеза, а краљ Густав се обратио Јоксу да му помогне знајући за његове везе на асфалту. Јоксо је брзо успео да пронађе и врати краљу његову ћерку без иједне огреботине. Тада почиње његов вртоглави успех у Шведској. Звали су га Велики Јоксо или Јоксо Див. Колико је био популаран говори податак да се чак појављује у споту за шведску песму Евровизије ’86. О њему је тамо снимљен и документарац под називом “Прича о Јоксу”. После Јоксовог убиства, западни медији одмах су почели да плету мрежу најневероватнијих спекулација. Париски "Монд" писао је 24. фебруара да је Аркан у Шведску послао четворицу плаћених убица да намире рачуне с наручиоцима убиства. Жељко Ражнатовић Аркан, међутим, све ове трдње енергично је демантовао. У интервјуу шведском "Експресену" рекао је дословце: - Шведска полиција прича којешта, то су најобичније глупости! Аркан је шведским новинарима објашњавао како је Јоксо био "сјајан момак", а одбацујући све оптужбе о шверцу цигарета и криминалном бекграунду говорио је: - Па, ја мрзим цигарете и алкохол! И Јоксо их није подносио! Њих двојица су седамдесетих година "радили" заједно широм Шведске. Свуда га је пратило чувење човека који не прашта и с којим није било здраво сукобљавати се. Инспектор Интерпола Кенет Виман пратио је овог два метра високог Црногорца равно 12 година: - Било је готово немогуће прикупити доказе против њега. Свим сведоцима језик се везивао у чвор на сам спомен Јоксовог имена. Сви су страховали од жестоких метода које је примењивао. Сви су га се плашили као самог ђавола - причао је Виман шведским таблоидима. Само једном Јоксовић је ухваћен с кокаином у џеповима због чега је у затвору провео читава два месеца. Био је то његов једини боравак иза решетака. Пошто се осамдесетих вратио у Југославију, Аркан званично никада није одлазио у Шведску.  Жељко Ражнатовић Аркан био је човек који готово никад није плакао. На сахрани Драгана Јоксовића Јокса је заплакао. Они су преживели видимо се у читуљи. Погледајте ОВДЕ шта сад раде и како изгледају. Извор: espreso.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА