Најновије

ПРОЦУРЕЛА ДОКУМЕНТА: Сорошева највећа тајна, како је планирао да сруши Путина и дестабилизује Русију!

МОСКВА- До сада је на темељу хиљаде докумената у афери DC Leaks описано како је Џорџ Сорош манипулисао изборима за Европски парламент и здушно радио на уништењу Украјине. Сада је објављен план како је амерички милијардер хтео да свргне Владимира Путина и дестабилизује Русију.

Владимир Путин (Фото: kremlin. ru)

Документе у којима се Сорош и његова галаксија невладиних организација бави Русијом је обрадио портал The Duran.
Колико је опасно ово откриће, потврђује чињеница да је интернет страница DC Leaks привремено била оборена и није познато јесу ли сви објављени материјали и даље доступни, али су сви на време скинути у PDF формату.
DC Leaks с преко 2.500 докумената о радо НВО Сороша расветљава како милијардер користи своје богатство за стварање глобалног хаоса у којем се ​народима еуфорично намеће злогласни модел неолиберализма. Док је Сорош успео дестабилизовати Европску унију промицањем масовне имиграције и отварањем граница, поделио је Сједињене Државе активним финансирањем компаније Блацк Ливе Маттер, а с друге стране искварио врло поткупљиву америчку политичку класу и подупирући државни удар уништио Украјину,... земља коју Сорош не може дестабилизирати је Руска Федерација.
Политички прагматизам и систем вредности укорењени у традицији руске националне државе су вероватно разбеснели Сороша. Русија је одувек била његов примарни циљ и покушавао ју је убити готово читаву деценију. Нажалост за Сороша, а на срећу по целу планету, руска влада је схватила канцерогену природу његових НВО и против њих предузела одговарајуће превентивне мере.
Тек сад, након открића DC Leaks, то се показало као врло мудар потез.
30. новембра 2015. године портал Зеро Хедге пише како је "Главно тужилаштво Русије објавило саопштењем у којем Институт Отворено друштво Џорџа Сороша и с њим повезане организације проглашава за "непожељне групе", а руским грађанима и организацијама се брани да учествују у било којем њиховом пројекту.
Тужилац је рекао да су активности Института Отворено друштво и Фондације Отворено друштво биле претња темељима уставног поретка и националној безбедности Русије, додајући да ће Министарство правосуђа бити обавештено о резултатима истраге и да ће се ове две највеће НВО додати на попис непожељних иностраних организација у Русији.
Тужилац је покренуо истрагу о активностима ове две организације, које су под пуном контролом познатог америчког милијардера Џорџа Сороша. У српњу ове године, након што су руски парламентарци усвојили такозвану  "Патриотску стоп-листу" с именима 12 група и организација, покренута је хитна истрага о њиховим наводним антируским активностима.
Закон о непожељним страним организацијама је ступио на снагу почетком јуна ове године. Државно одветништво и Министарство спољних послова су израдили службени попис непожељних страних организација и саопштили њихове незаконите активности.
Када се у Русији једна НВО или организација прогласи непожељном, она у у земљи мора обуставити све активности, а њене канцеларије буду одмах затворене. На снагу ступа и забрана ширења свих њихових материјала.
Како је и сам рекао, Сорош нема никакву имовину у Русији. Његова фондација, која се појавила у Русији средином '90-их, била је активна до 2003. године, у време када је Путин консолидовао власт у земљи.
Огроман број докумената које је објавио DC Leaks, показују колико је Отворено друштво Џорџа Сороша било опасно за добробит и очување Руске Федерације и руске културе.
У новембру 2012. године је објављен рад под називом "Белешке о састанку проводом стратешког планирања Фондације Отворено друштво Русије". Расправљало се о "заједничким приоритетима Фондације Отворено друштво и активностима у Русији идуће године, те како успешније заједно радити заједно, с обзиром на погоршање политичке атмосфере за њихове партнере".
Кључна ставка записника је нада да ће година Медведева као председника "отворити" врата невладиним организацијама, што је нужно за коначно разбијање руске државе.
Све наде су нестале 2012. године, када се Владимир Путин вратио у председнички кабинет. Фондација Отворено друштво, видно узрујана и разочарана, пише како ће под Путином сигурно уследити другачији приступ невладиним организацијама као што су Фондација Отворено друштво и друге.
"Контекст људских права се увелико променио од 2006. до 2012. године, период у којем је Медведев омогућио низ побољшања за рад компаније, посебно  променом закона о НВО из 2006. Тада је вођена кампања која је промовисала рад НВО, а многи од наших људи су имали користи од тог раздобља", стоји у једној белешци DC Leaks која се односи на Русију.
"Сурков има везе с многим групама спремним на сарадњу с владом и наши партнери су били стручњаци у кључним процесима као што је била реформа полиције. За време мандата Медведева је створен простор за модернизацију и укључивање цивилног друштва. Међутим, врло брзо, чим се Путин вратио на власт, почео је притисак", пише даље у документу.
Важна прекретница за НВО у Русији се догодила с пропалим руским протестима у стилу кијевског "Мајдана", који су разбијени пре него што су стигли нанети непоправљиву штету.
"Руски протести су дубоко утицали на животе невладиних организација. Држава је финансирала своје организације, мислећи да ће тако утишати опозицију. Али, охрабрујући самоорганизовање, они су отворили Пандорину кутију. Људи су постали активни и почели осећати како је могуће нешто променити, а врата са само-мобилизацију су била отворена. Само како би уплашила становништво, држава је одговорила репресијом и политичким затварањима и поткопала друштвену подршку протестима. Подршка власти "добрим" НВО је био начин да се  преусмери друштвена подршка и начин да се подели заједница, док су Законом против страних агената протести дефинисани као финансирани с поља са циљем поткопавања Русије", жале се у Отвореном друштву.
Зашто таква фасцинација Русијом? Зашто је за Фондација Отворено друштво толико важна та земља? То би ваљда требало бити јасно, преузимајући власт у Русији се добијају огромно богатство и геополитичка моћ.
У ствари документ описује велики попис циљева онога "што треба учинити" како би се Русија дестабилизовала с нагласком на многе понављајуће теме које неолиберали користе у контаминирању земаља у којима желе да свргну владе.
Извор: Altermainstreaminfo

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА