Најновије

АМЕРИЧКИ КОМПЛЕКСИ: САД демантује да су Руси убили Аднанија - шта друго умеју, осим да се ките туђим перјем

Амерички званичници данас су окарактерисали тврдњу Русије да је убила портпарола Исламске државе Абу Мохамеда ал Аднанија као "шалу", рекавши да је тај ваздушни удар извео амерички дрон.

Дрон Предатор (Фото: Јутјуб)

Обамина администрација није свесна никаквих чињеница које указују да је Русија умешана у његову смрт, рекао је портпарол Беле куће, преноси Ројтерс.
Руско министарство одбране саопштило је раније данас да је Ал Аднани убијен у ваздушном удару руских снага.
У саопштењу се наводи да је Аднани један од четрдесетак џихадиста убијених јуче у удару којег су руске снаге извеле на подручју Маратат-Ум Кауш, у провинцији Алепо у Сирији, пренео је Ројтерс.
- То је шала. Било би забавно да није карактера руске кампање у Сирији - рекао је неименовани војни званичник САД за АФП, замољен да прокоментарише ту тврдњу Москве.
Други амерички званичник рекао је да је удар извео дрон типа предатор који је испалио ракету на аутомобил у којем је, како се верује, био Аднани.
- Ваздушни удар Пентагона спроведен је уз помоћ америчких снага за специјалне операције који сарадјују са Централном обавештајном агенцијом (ЦИА) - рекао је тај званичник.
Пентагон је сада веома опрезан када је реч о потврђивању идентитета убијених у ударима пошто се раније дешавало да неког прогласи мртвим, а да се касније испостави да је та особа жива.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА