Најновије

ОВАКО ГУСТО ДУГО НИЈЕ БИЛО, ХИТНО ПРЕМЕШТАЊЕ ТИГРОВИХ СНАГА: Терористи жестоко напредују ка Хами, запленили чак и тенк! (МАПА/ВИДЕО)

Јутрос је неколико јединица „Тигрових снага“ распоређено у Хаму након што су џихадистички побуњеници заузели неколико села од стране провладиних снага и заробили им део опреме код кључног граад Мхардех.

„Тигрове снаге“ распоређене у Хаму (Фото: Јутјуб)

Поред тога што напредују ка Хами, терористи стварају велике проблеме Војсци Сирије и због тога што су им запленили део опреме. На сликама које су објавили види се да су заробили један тенк Т-62, јено борбено возило и систем „Шилка“.

Поред чињенице да „Тигрове снаге“ морају да реагују, доказ да је ова терористичка офанзива озбиљна и да прави велике проблеме Војсци Сирије доказују и снимци:
Сиријска Војска се, у ишчекивању помоћи „Тигрових снага“ жестоко бори са терористима:

У овим пределима се воде најжешће борбе и баш су ту, наравно, упућене „Тигрове снаге“ као помоћ Војсци Сирије:

Иначе, „Тигрове снаге“ су прво биле распоређене у областима широм земље, међу којима су и источни Хомс као и југ Алепа.
Значајан број војника ове елитне јединице ће остати у јужном Алепу због борбе са терористима Јаиш Ал-Фатеха, међутим, у овом тренутку они су најпотребнији 11. тенковској дивизији Војске Сирије у срцу северне Хаме где се тренутно воде најжешће борбе и где терористи убрзано напредују ка граду Хама.
Војници „Тигрових снага“ су већ били у северној Хами средином 2014. године када су помогли Војсци Сирије да отера терористе Ал Нусре из околине овог сиријског града. Извор: oslobodjenje.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА