Најновије

СТРАХ ОД РУСКОГ СУПЕР-ОРУЖЈА: Хиперзвучне ракете промениће војни поредак у свету!

Ако Русија развије хиперзвучне нуклеарне ракете, које лете 12 пута брже од звука, војна равнотежа у свету биће поремећена и преокренута у њену корист, преноси дански "Јиланд постен".

Страх од растуће руске војне моћи (Фото: Синхуа)

Шеф Одељења за војноваздушне операције Данског војног универзитета Карстен Маруп упозорава да хиперзвучне ракете угрожавају постојеће системе за противракетну одбрану, те да ће руске ракете летети око 15 хиљада километара на сат.
- Помоћу хиперзвучних ракета моћи ће да јако брзо погоде било који циљ било где у свету: толико брзо да они који се бране од ракетног напада једноставно неће моћи ништа да учине - објашњава Маруп.
Ова екстремна брзина биће проблем чак и за америчку противракетну одбрану која се сматра једном од најнапреднијих на свету. - Данашња противракетна одбрана Американаца осмишљена је за борбу против интерконтиненталних балистичких ракета. Нисам сигуран да може да се носи са хиперзвучним ракетама које се крећу потпуно другом брзином - наводи дански војни стручњак. САД, као одговор, планирају стварање првог хиперзвучног бомбардера који може да погоди циљ било где на планети за само 30 минута. Без хиперзвучне технологије то би потрајало и до 18 сати. Маруп сматра да нове технологије пред светске лидере постављају нове захтеве. - У љутњи се не сме претити хиперзвучним оружјем, јер неће бити времена за предомишљање - наводи он и процјењује да би прелазак на хиперзвучно оружје могао да одигра кључну улогу у односима две суперсиле. Извршни директор корпорације "Тактичко ракетно наоружање" Борис Обносов саопштио је да ће Русија ново оружје добити до 2020. године. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА