Најновије

Украјином хара тешка и опасна епидемија која се скрива од очију јавности!

КИЈЕВ- На 17-ом спрату напуштене зграде у Кијеву, престоници Украјине, на тајном месту где људи из свих крајева града долазе из једног јединог разлога – да се дрогирају.

Кијев (Фото: Pixabay)

На вратима које воде кад балкону стоји тридесетједногодишњи Роман, заузет пуњењем игле метадоном који планира да убризга у препоне. Неће да дрогу убризга у руку, иако је сигурније, да његова породица не би видела ожиљке.
Овај спрат напуштене зграде служи као скривена “галерија за убризгавање” за оне који су маргинализовани од стране украјинског друштва. Докле год се држе правила, и на овом су спрату, нико није у невољи.
Наркомани представљају један од многих маргиналозованих група у земљи које су под већим ризиком од добијања ХИВ-а од остатка популације.
Украјина има једну од највиших стопа ХИВ инфекције у Европи, према програму Уједињених нација за ХИВ. Та земља, и Источна Европа као целина, има велики број инфекција од распада Совјетског савеза – већина добијена услед коришћења дроге.
Подаци из 2009-2013. године показали су да међу онима који убризгавају дрогу у Украјини, да више од 20 одсто жен и 20 одсто мушкараца су ХИВ позитивни. У 2015. години, 72 одсто нових ХИВ инфекција у Украјини је дошло преко сексуалних односа, а исте године је Светска здравствена организација Источне Европе пријавила највиши број случајева нових ХИВ инфекција.
Извор: Си-Ен-Ен

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА