Најновије

Четири медаље за Србију, Београд центар шаховског света

БЕОГРАД - Четвртог такмичарског дана (среда 3.8.) наши репрезентативци освојили су 3 бронзане и једну сребрну медаљу на 40. светском првенству у решавању шаховских проблема.

Успеси Србије у шаху (Фото: Pixabay)

Сениорска репрезентација у саставу Миодраг Младеновић, Владимир Подинић, Бојан Вучковић заузела је треће место иза селекција Пољске (која је одбранила титулу светског првака) и Литваније. У појединачној конкуренцији Марјан Ковачевић освојио је треће место на свету. Злато је одбранио Пољак Каспер Пјорун, његов сународник Пјотр Мурђа заузео је друго место. Владимир Подинић био је шести, Бојан Вучковић 18. а Миодраг Младеновић 21. Широј јавности најинтересантнији догађај током конгреса у Београду, био је ревијални меч у класичном шаху у коме су се састале Олимпијска репрезентација Србије и селекција остатка света (сачињена од најбољих играча који су ових дана у Београду). Мечу у коме је  селекција остатка света победила са 5:3 присуствовао је велики број љубитеља древне игре, као некада када је Београд био шаховска метропола.

На првој табли састали су се Иван Иванишевић и Каспер Пјорун (0,5:1,5 за пољског велемајстора), на другом столу играли су Роберт Маркуш и Александер Мишта (0,5:1,5 за пољског велемајстора), на трећој табли Милош Перуновић и Бојан Вучковић (Перуновић је био бољи 1,5:0,5), а на четвртој Бранко Дамљановић и Џон Нан (Енглез је победио 1,5:0,5). Меч је судио Небојша Баралић.

Шампион света у брзом решавању у конкуренцији до 18 година постао је Рус Данила Павлов. Сребро је освојио Марко Ложајић, а бронзу Живојин Перовић.

Данас (4.8.) ће се у истој дисциплини окушати сениори. Динамично и интересантно такмичење почиње у 20 часова и 30 минута у београдском хотелу Метропол. Судија је Борислав Гађански.

Данас (4.8.) ће учесници светског првенства и конгреса већи део дана провести на екскурзији. Посетиће Фрушку Гору, Нови сад, Петроварадин и Сремске Карловце. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА