Најновије

ВУЧИЋ НЕМА МНОГО НЕДОУМИЦА: Ево који министри задржавају своје ресоре, а који остају "кратких рукава"

БЕОГРАД - Како незванично кажу извори блиски напредњацима, "готово је извесно да ће Вулин и даље бити на челу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања", али се не искључује ни могућност да он преузме неки нови ресор, попут Министарства одбране, о чему се већ месецима уназад спекулише у медијима.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

Своје место у новој влади "осигурао" је и председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић, кажу саговорници. У том контексту, наводи се да ће Љајић "по свој прилици" остати на челу Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Према тврдњама медија "сигурни" у новом сазиву су и министарка саобраћаја Зорана Михајловић, министар правде Никола Селаковић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар финансија Душан Вујовић и министар спорта Вања Удовичић.

Извори истичу и да ће лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић "задржати" Министарство спољних послова. Подсетимо, поједини медији недавно су објавили да ће се у извесној мери променити кадровски састав у МСП, што подразумева да Вељко Одаловић више неће бити генерални секретар тог министарства. Што се осталих представника СПС тиче, наши саговорници истичу да је "дискутабилно" да ли ће у Немањиној 11 бити места за Александра Антића, досадашњег министра рударства и енергетике, али да је извесно да Снежана Богосављевић Бошковић више неће бити министарка пољопривреде. Очекује се да ће Богосављевић Бошковић на функцији заменити Бранислав Недимовић, досадашњи градоначелник Сремске Митровице и човек од великог Вучићевог поверења.

Саговорници блиски СНС тврде да Ненад Поповић, председник Српске народне партије, вероватно неће бити министар у новом влади, али да ће му "припасти нека друга функција". "И даље није познато да ли ће бити формирана канцеларија за сарадњу са Русијом, чији шеф би био Поповић, али он ће обављати неку функцију у извршној власти", објашњавају они.

Балинт Пастор, функционер Савеза војвођанских Мађара, каже да је та партија тражила да има државне секретаре у министарствима образовања, здравља, инфраструктуре и пољопривреде, али да "све зависи од другог круга" разговора о новом сазиву владе.

Још пре расписивања ванредних парламентарних избора говорило се да у новом сазиву Вучићеве владе неће бити места за Велимира Илића, лидера Нове Србије. Ипак, недавно се у медијима појавила информација да постоји могућност да ће Илић водити нову агенцију за управљање граничним прелазима, чије се оснивање планира. Истовремено, није познато ни ко ће заменити Срђана Вербића на челу Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Кори Удовички на "кормилу" Министарства државне управе и локалне самоуправе, те Ивана Тасовца у Министарству културе и информисања. Извор: Данас
' + spojeno; })();

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА