Најновије

ВУЧИЋ О ХРВАТИМА И ОЛУЈИ: Њихов крст ће увек бити кукасти!

БУСИЈЕ- Њихов крст ће заувек бити кукаст и искривљен, наш никада, рекао је вечерас премијер Србије Александар Вучић на обележавању годишњице хрватске акције "Олуја".

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

"Крајишници, извините што су постојали они у Србији који су у тренутку злочиначке акције окретали главу од вас и нису водили рачуна о свом раду", рекао је Вучић на манифестацији у избегличком насељу Бусије у београдској општини Земун.
"Неће више бити олуја, Србија више никада никоме неће дозволити такав погром. Данас, на овај дан суза и тишине, говорим о кривици стиду и поносу. Кривица никако не припада нама, већ погрешним и лошим ратним политикама које су дозволиле злочиначко коначно решење", навео је Вучић.
Вучић је окупљенима, од којих су већину чиниле избеглице из Хрватске, рекао да су протерани и избачени са своје земље зато што не неко помислио да ће бити бољи и јачи ако нема Срба, само зато што су Срби.
"Много је српских очију извађено и ушију одсечено (у Другом светском рату), али су Срби одолели и зато им је требала 'Олуја', да Срба више нема и да славе победу над наводним српским злочиначким агресором, а нема тог агресора коме је више очију извађено", рекао је Вучић. 
"Наша несрећа је њихова победа уживају у нашој несрећи, мучили су и понижавали Србе пред камерама. Кажњени смо на најстрашнији могући начин. Страдали сте због сумануте шовинистичке политике која се не стиди својих злочина. Нису за вашу несрећу криви сви Хрвати, него они који су вас убијали и бацали бомбе и мучили вас", навео је премијер Србије.
Из Хрватске је почетком августа 1995. године истерано више од 250.000 Срба, а најмање 2.000 убијено. Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА