Најновије

Вулин: Усташтво је доминатно мишљење у Хрватској!

Министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин каже да је фашизација део званичне политике Хрватске и да Србија очекује званични одговор ЕУ на писмо премијера.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Вулин је подсетио да је током “Олује” која се у Србији обележава данас, а у Хрватској сутра, протерано око 250.000 Срба из Книна, а уништено око 25.000 њихових кућа.
– Хрватска се обавезала пред међународном заједнициом, када је ушла у ЕУ, да реши проблем са суседима. То уништавање кућа је плански урађено да се Срби никада не врате. И данас имате српска села са повратницима која немају струју, асфалт, посао да не говоримо – рекао је Вулин за РТС.
Усташтво је, како каже, постало доминантно мишљење у Хрватској и додаје да су сви мислили да је усташтво маргинална политика, али да се сада успоставило да је фашизација део званичне политике Хрватске.
-Блајбург је место где је стрељано неколико хиљада усташа пред партизанима и садашње руководство Хрватске је отишло да се поклони тим усташама. Никада нико пре њих није ишао, па ни Фрањо Туђман – нагласио је министар.
Он каже да ће се Олуја у Хрватској сутра славити уз песме Томпсона, а суштина његове уметности је да пева о људима који је заклао хиљаде Срба, те да ће се сутра у Книну чути “за дом спремни” и како је “сјајна ствар што је протерано 250.000 Срба”.
– То је део званичне државне манифестације. Хрватска председница каже да ужива у Томпсоновим песмама – нагласио је Вулин. То што ЕУ каже да се неће мешати у билатерлне односе две земље, Вулин наглашава да усташтво нису билатерални односи.
– Очекујемо одговор. Какав одговор добијемо такав ће бити и наш одговор када је у питању ЕУ – рекао је Вулин и додао да Србија терористима не диже споменике, те да Србија тражи да јој се каже за шта је крива.
Он каже да ће се Олуја обележити величанственим скупом у Бусијама, где ће Србија показати колико јој је стало, те да Србија неће организовати скупове који изазивају сукоб и немире.
Вулин наглашава да ће се 5. августа у Србији чути сирене и позвао све грађане да тада застану, за све оне који су протерани. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА