Најновије

АНТИЋ: Верујем да ће Социјалисти бити део нове власти

БЕОГРАД- Антић је рекао да ће детаљи о саставу нове владе, поделу одговорности и кадровска решења бити предмет данашњег и сутрашњег разговора коалиције окупљене око СПС и СНС.
Функционер СПС-а Александар Антић изјавио је данас да је оптимиста и да верује да ће резултат разговора лидера те странке и Јединствене Србије са мандатаром Александром Вучићем бити договор о наставку сарадње и у новој влади.
Антић је рекао да ће детаљи о саставу нове владе, поделу одговорности и кадровска решења бити предмет данашњег и сутрашњег разговора коалиције окупљене око СПС и СНС.
- Током данашњег и сутрашњег дана председник СПС-а Ивица Дачић и лидер ЈС Драган Марковић Палма имаће разговоре са мандатаром и председником СНС Александром Вучићем и лично имам дозу оптимизма и верујем да ће резултат тих разговора бити наставак сарадње и део одговорности које ће наша коалиција преузети у новој влади – рекао је Антић новинарима.
Антић, који је министар рударства и енергетике, рекао је да су се до сада разговори водили око посвећености и циљевима владе, политици владе и заједничкој процени о потреби да се та сарадња настави.
– Данас и сутра ће се ти елементи операционализовати, наредних неколико дана ће све стране имати своје страначке органе на којима ће се доносити одлуке и средином идуће недеље очекујемо да ће се ући у процедуре и да ћемо имати премијера у парламенту са експозеом и саставом владе пред посланицима – каже Антић.
Он је рекао да је протеклих дана у јавности било присутно то да би СНС и СПС могли да наставе сарадњу у новој влади, да је СПС то изнела пре неколико недеља и да то и проистиче и из последњих изјава председника СНС.
– Премијер је имао дозу задовољства о сарадњи у претходној влади, тако да је то полазна основа и пре свега параметри за будућу сарадњу – истиче Антић.
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА