Најновије

СРБИЈА ДОБИЈА СМРТОНОСНИ СИСТЕМ 'БУК'! Сјајна вест из Москве, стиже нам једно од најмоћнијих оружја!(ВИДЕО)

Влада Руске Федерације јуче је дописом обавестила Владу Србије да ће нашој земљи у најкраћем могућем року бити испоручен моћни ракетни систем "бук".

Моћни ракетни систем "бук" (Фото: Јутјуб)

Овај ракетни систем важи за једно од најмоћнијих руских оружја и омогућава најефикаснију могућу заштиту ваздушног простора једне државе. Колико је "бук" моћан и ефикасан, можда најбоље говори податак да је управо због њега децембра 2015. америчка војска обуставила своје летове изнад севера Сирије!

Дупло јачи

Испорука ракетног система 'бук', чија је тржишна вредност око 350 милиона долара, извршиће се по директном налогу руског председника Владимира Владимировича Путина, који је, како је Информер већ писао, министру одбране Сергеју Шојгуу и другим сарадницима наложио да максимално помогну Србији и начине је регионалном војном силом. Ова Путинова одлука уследила је одмах пошто је званично објављено да ће Американци Хрватима поклонити 16 борбених хеликоптера "кајова", али и пошто је речено да НАТО и даље размишља да у Хрватској распореди балистичке ракете!
- Војска Србија ће за три, највише четири месеца бити дупло јача него што је то данас! Када нам буде испоручено шест 'мигова' и када стигне и у оперативну употребу уђе ракетни систем 'бук', нико више неће смети да се поиграва са нашом земљом. Хрвати са својим 'кајовама' неће смети ни да помисле да крену ка Србији, јер би били срушени у року од неколико десетина секунди! - преноси саговорник Информера из врха Владе.
Према његивим речима, испоруку 'мигова 29' и ракетног система 'бук' додатно су убрзали обавештајни подаци српских, али руских служби, према којима би у наредним месецима могло доћи до покушаја угрожавања Србије и Републике Српске.
- Сада ће сви ти који су планирали да газе Србе морати дебело да размисле пре него што било шта покушају - каже један од извора за исти лист.
Званично, нико јуче није коментарисао наша сазнања. У Влади Србије су нам рекли да ће о модернизацији Војске Србије бити речи у наредним данима.
Бивши шеф дипломатије Живадин Јовановић истиче да је логично да Србија набавља војно наоружање од Русије.
– Ми имамо доста опреме руског порекла, али и домаћег која је заснована на руској технологији. Наша држава, као војно неутрална земља, мора да модернизује снаге у складу с војним приоритетима. Не смемо да заостајемо за нашим суседима и кретањима у Европи – наглашава Јовановић.
Лидер „Треће Србије“ Мирослав Паровић сматра да је одлично што ћемо добити „бук“.
– Сарадња с Москвом је неопходна, јер је већи део нашег наоружања руске производње. Србија треба да набавља одбрамбене системе, јер су претње све присутније у свету. Поред тога, видимо да у региону НАТО убрзано наоружава Хрвате. Овим потезима ми заправо чувамо мир, јер показујемо да у случају потребе можемо да реагујемо истом или чак и јачом мером – напомиње Паровић. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА