Најновије

РАСПОДЕЛА ФОТЕЉА: Ево колико ће ресора имати нова влада!

Нова Влада Србије ће, по свему судећи, у наредне четири године изгледати потпуно исто као и досадашња - број министарстава остаје 16 а министара 18.

Влада Србије (Фото: Јутјуб)

Захтева за измену Закона о влади нема, што значи да се у њеној структури ништа неће ни мењати.
- Ако се број министарстава и министара у односу на актуелну владу не мења, значи да влада остаје иста и да нови закон није ни потребан. То се и уклапа у најављене датуме за формирање владе следеће недеље - прича извор "Блица" из Владе Србије.
Према његовим речима, уколико би се мењао број министарстава, односно ако би се он повећавао или смањивао, доношење оваквог закона је неопходно. - Он би прво морао да буде изгласан на влади, па се шаље у Скупштину. Затим следи расправа у начелу, па дан паузе, па расправа по амандманима, тако да би се рокови продужили и новог кабинета не би било како је претходно планирано, већ неколико дана касније - прича извор за исти лист. Међутим, то што се број министарстава неће мењати, не значи да неће бити персоналних промена и на њиховом челу, и унутрашњој структури (помоћници министра, државни секретари...). Планирано је да следеће недеље, односно 9. и 10. августа буде одржана седница Скупштине Србије, а нова влада буде формирана 11. августа. Да се ништа неће мењати, потврдила је данас и председница парламента Маја Гојковић, која је казала да нема говора о измени Закон о влади и да тако нешто "премијер није упутио парламенту". Она је казала и да ће Србија следеће недеље добити нову владу, као и да ће седницу заказати у року од 24 сата од када мандатар Вучић пошаље предлог. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА